Gode fiskepriser til lokal fisker i Storebælt

[caption id="attachment_16657" align="aligncenter" width="620"] H 14 Fru Hansen. foto: renedandanell.[/caption] H 14 Fru Hansen Fiskeriet ser go
01 dec 2017

[caption id="attachment_16657" align="aligncenter" width="620"] H 14 Fru Hansen. foto: renedandanell.[/caption]

H 14 Fru Hansen

Fiskeriet ser godt ud, lyder det fra skipper Klaus Immanuel Møller Hansen på H 14 Fru Hansen, der er på fiskeri i Storebælt. Han fortæller således om et slæb på et par timer med godt 100 kilo, og der var 15 stykker torsk i posen.

Torsdag, da Fiskeri Tidende taler med ham, er han alene ombord. Normalt har han en medhjælper ombord, men i dag må arbejdes gøres alene. Han er hjemhørende på Omø, og der er kun ganske kort til fiskepladsen.

- Vi har vel 20 minutter hjem, hvis jeg sejler til, siger fiskeren fra Omø.

Han forklarer, at han tidligere har boet i Gilleleje, men det er at foretrække at fiske i Storebælt, hvor det netop i disse måneder er nemmere at finde godt vejr.

- Men vi bliver jo jaget væk til februar igen, siger han.

Indtil da er det jagten på tungerne, der er sat ind. De ligger på en god pris omkring 80 kr. i gennemsnit, og når der på de bedste dage har været op mod 180 kg., så er det en tilfreds fisker, der efter en dags arbejde på havet kan se på afregningen.

Men også rødspætterne giver gode priser.

- Det er mange år siden, at 4´er rødspætterne har givet over16 kr. kiloet. Og de andre ligger på 20 til 23 kr. kiloet. Torsken er dog ikke så dyr endnu, konstaterer han.

Han regner med, at der skal fiskes helt frem til 1. februar efter primært tunger suppleret af torsk, rødspætter og skrubber.

- Det har ligget fra 400 kg og op til omkring 700 kg af blandet fisk, de dage vi har været ude. Og det ser ud til, at der nu er kommet lidt mere liv nord for Broen, siger han.

Fiskeriet foregår i de lyse dagstimer, så tiden er knap på denne årstid.

Et problem er der dog lige nu.

- Der er masser af møg, siger skipperen og forklarer at det skyldes strøm og blæsevejr. For det er ikke antallet af fartøjer, der presser sig på. Lige pt. er der vel omkring 7 fartøjer, der trawler i området, så der er plads nok. Dog ventes et par Kerteminde-fartøjer også at komme hjem op mod jul, så antallet vokser lidt.

Skrevet af René Dandanell

 

 

 

Flere Nyheder