Gode mængder i Østersøen, men prisen kunne være bedre

[caption id="attachment_16583" align="aligncenter" width="969"] foto: fiskerforum/walter[/caption] Fartøjet R 222 Bornø ligger nordvest for Svaneke
12 nov 2017

[]

Fartøjet R 222 Bornø ligger nordvest for Svaneke og steamer nordvest over torsdag formiddag, da Fiskeri Tidende får fat i skipper og ejer Walther Thorsen til en snak om, hvordan det går med fiskeriet rundt om solskinsøen. Han er godt tilfreds med, at der er torsk i havet, men prisen kunne godt have været bedre.

- Mængderne er ok, men priserne er dårlige lige nu. Det har været roligt vejr et par dage, og så er der mange, der lander torsk. Det kan vi godt mærke på prisen. Da vi landede fisken i går, fik vi 8,50 kroner kiloet for den. Sidst vi landede var den på 11,50 kroner kiloet. Det kan godt mærkes, når man kommer ind med omkring 24 tons, siger Walther Thorsen.

Torsken bliver landet i Polen til en fast aftager.

- Vi har en aftale om at lande fisken i Polen. Der er ikke nogen fast pris, men det aftaler vi fra gang til gang. Det kommer an på, hvor mange der lander torsk, og hvordan kvaliteten er selvfølgelig. Men når der både er danskere, svenskere, polakker samt fiskere fra de baltiske stater, der lander samme sted, så falder prisen, når så mange kommer ind med torsk, siger Walther Thorsen.

For ikke så længe siden var skipper ude og leje østtorsk, da kvoten var brugt, men i slutningen af oktober fik han en stor ekstra bevilling.

- Det er da selvfølgelig dejligt med en ekstra bevilling. Jeg kunne bare godt have brugt den lidt før, da jeg for kun 14 dage siden var ude og leje ekstra torsk, så det er da lidt ærgerligt. Men nu får vi travlt resten af året med at fange kvoten, og det er da bare godt, siger Walther Thorsen.

Den tre mand store besætning landede fisk i går, og så er det ud igen.

- Vi er lige startet på den nye tur. Normalt ligger vi ude mellem fire og seks dage, inden vi lander fisken, siger Walther Thorsen.

Skrevet af Claus Kirkegaard

Flere Nyheder