Gode mængder men lave priser

[caption id="attachment_19234" align="alignright" width="300"] RI 323 Kirsten Marie er på vej sydover for at fiske efter hesterejer ved Blåvand. Arkiv
af Claus Kirkegaard
06 dec 2018

[]

Bomtrawleren RI 323 Kirsten Marie har stævnen vendt sydover mod Blåvand onsdag formiddag, for det er meningen, at der skal fiskes efter hesterejer i området indtil tidligt fredag morgen.

- Vi er næsten lige sejlet fra Hvide Sande, og vi skal ned til Blåvand og fiske de næste dage. Efter planen er vi hjemme igen fredag morgen i Hvide Sande. Vi har nemlig begrænsninger på i øjeblikket, hvor vi ikke må fiske i weekenden, for fabrikkerne kan ikke følge med, lyder det fra Carsten Jensen, som er skipper og har halvpart i fartøjet sammen med Hans Bollerup Andersen.

- Hans er dog ikke med på denne tur, så det er mig, der er chefen, siger skipper og griner.

Han er godt tilfreds med mængderne i øjeblikket, men priserne kunne godt være bedre.

- Der er sådan set fint nok med mængderne, men det er til nogle små priser. De afhænger meget af, hvor meget der bliver landet i Holland og Tyskland, siger Carsten Jensen.

Der er meldt om nogenlunde vejr de næste dage, så det er en fortrøstningsfuld skipper, der er på vej til fiskepladsen.

- Det er ganske godt vejr, så nu må vi se, om vi ikke kan fange nogle hesterejer. Vi skulle jo gerne tjene til julegaverne, siger skipper, som afsætter hesterejerne på Rømø.

- Vi koger hesterejerne om bord og kommer dem i 23 kilos poser, hvorefter vi afsætter dem til en opkøber på Rømø. Herfra bliver de sendt til Marokko for at blive pillet, inden de sikkert ender i Holland, siger Carsten Jensen.

Den bedste tid at fiske efter hesterejer er normalt mellem april og juni, men det er ikke sådan, at de ikke kan fiskes nu.

- April, maj og juni skulle være de bedste måneder, men vi kan fange dem året rundt, siger Carsten Jensen, som er ganske godt tilfreds med fiskeriet i 2018.

- Året som helhed har været udmærket med både mængder og priser, lyder det fra skipper.

Flere Nyheder