Gode priser på hesterejer – men mængden mangler

RI 78 KATHRINE HELT: Bomtrawleren RI 78 Kathrine Helt ligger lidt nord for Hvide Sande, og skipper Ebbe Jensen har tid til en snak med Fiskeri Tidende
22 jun 2015

RI 78 KATHRINE HELT: Bomtrawleren RI 78 Kathrine Helt ligger lidt nord for Hvide Sande, og skipper Ebbe Jensen har tid til en snak med Fiskeri Tidende om fiskeriet her og nu.

- Det går lidt op og ned. Vi fisker udelukkende hesterejer. Om natten kan det være fint nok, men om dagen kan det være noget skidt med klart vand. Prisen er ellers kommet op omkring 29-30 kroner kiloet for 1. sortering, men vi mangler nogle mængder. Og det er som om, at stigningen kommer sådan lidt langsomt, så det var ikke bare fra den ene dag til den anden, at prisen steg fra de 20-22 kroner kiloet i vinter til de 29-30 kroner kiloet, som den ligger på nu. Det er kun, når det går den anden vej med prisen, at det kommer hurtigt. Men prisen er fin nu, hvis vi bare kunne få noget varmere vand, så hesterejerne samler sig nærmere kysten, så ville det være helt fint.

- Vi har vel plads til 7-8 tons om bord, men det er langtfra fyldt op, når vi går ind i Hvide Sande for at losse vores hesterejer, fortæller skipper Ebbe Jensen til Fiskeri Tidende.

Ebbe Jensen har fisket hesterejer fra eget fartøj siden 1988 – og fra RI 78 Kathrine Helt siden 1999, og der er nogle helt bestemte arbejdsgange, når man fisker hesterejer.

- Lige så snart vi har tømt trawlet, så sorterer vi rejerne og genudsætter undermålerne. Herefter koger vi hesterejerne – der går maksimalt 5 minutter, fra de er kommet om bord, til vi koger dem. Derefter pakker vi dem i 20 kilos poser og køler dem ned, så de er klar til at blive kørt fra Hvide Sande til Rømø. Her bliver de sorteret i de 3 forskellige kvaliteter, og vi får vores afregning, siger Ebbe Jensen.

Foruden en rejekoger, der skulle repareres i maj måned, har besætningen på RI 78 Kathrine Helt været forskånet for uheld i år.

Flere Nyheder