Gode priser på hummerne – men dårligt vejr

[caption id="attachment_9845" align="aligncenter" width="620"] FN 131 Charlotte P[/caption] Fiskeri Tidende fanger skipper Allan Hansen sidst på fo
23 maj 2015

[caption id="attachment_9845" align="aligncenter" width="620"]FN 131 Charlotte P marts 2013 FN 131 Charlotte P[/caption]

Fiskeri Tidende fanger skipper Allan Hansen sidst på formiddagen, mens FN 131 Charlotte P er på vej i havn, for at høre, hvordan det går med jomfruhummer fiskeriet.

- Vi var ude i nat, og det var bestemt en godkendt fangst med omkring 190 kilo jomfruhummer. Men det har ikke været godt for os småbåde indtil videre i foråret på grund af vejret. Jeg kan ikke huske, hvornår det sidst har været så blæsende og dårligt vejr i så lang tid, fortæller skipper Allan Hansen til Fiskeri Tidende.

FN 131 Charlotte P fisker efter jomfruhummer hele året, så både priser og mængder har stor betydning for besætningen.

- Priserne er rigtigt gode i år. Den ligger mellem 80 og 90 kroner kiloet. Det hænger selvfølgelig sammen med de forhold, der har været. Jeg tror ikke, det er fordi, der ikke er jomfruhummer derude, men det dårlige vejr giver bare dårlige betingelser for at fange dem. Så man kan sige, at vi er meget tilfredse med prisen, der skulle bare være bedre mængder.

- Vi er lige gået over til natfiskeri, hvor vi sejler ud omkring klokken halv otte om aftenen og normalt er i havn klokken 9 om morgenen. Nogle gange kan vi så gå over til dagsfiskeri på vej ind, så at sige – men vi havde slet ikke overskud til at gå i gang med et nyt træk, efter vi havde haft mange træk i nat, så det opgav vi i dag. Det er derfor, vi først er på vej til Strandby havn nu her kort før middag. Vi lander altid vores fisk i Strandby, siger skipper Allan Hansen.

Der er to mand om bord på FN 131 Charlotte P, hvor Allan Hansen er skipper.

- Det er Claus H. Pedersen, der ejer fartøjet, men jeg har nu været skipper i, ja lad mig se, i 6 år nu. Tiden den flyver afsted, siger Allan Hansen.

Flere Nyheder