Gode rødspættepriser, men ikke mange i lasten

[caption id="attachment_13175" align="aligncenter" width="620"] L 423 Karen Margrethe[/caption] Fiskeri Tidende fanger skipper John Sund, mens fart
17 apr 2016

[]

Fiskeri Tidende fanger skipper John Sund, mens fartøj og den tre mand store besætning ligger og fisker efter rødspætter. Han er ikke helt tilfreds med denne fangstrejse, som har varet 3 dage. Alligevel er han optimistisk i forhold til sæsonen som helhed.

- Vi ligger nord om Vestbanken og fisker efter rødspætter – eller forsøger at fiske efter rødspætter, for der er ikke mange, der kommer med op i posen. På den foregående fangstrejse var vi lidt længere ude, og der fik vi en godt med blandet fisk med hjem til auktionen i Thyborøn. Nu må vi se – vi fisker også i morgen, torsdag, og så sejler vi hjem, og det kan da være, vi får en masse rødspætter med op i morgen, så har det været en god tur, siger skipper John Sund til Fiskeri Tidende og nævner, at det stadig er tidligt på sæsonen for L 423 Karen Margrethe.

- Det er kun vores anden fangstrejse i år, men sidste år havde vi slet ikke været ude på dette tidspunkt endnu. Det er måske også lidt tidligt for snurrevodsfiskeri, men vi vil gerne ud efter rødspætterne – dels fordi der er gode priser på dem i år, dels fordi de gerne vil spare på torskekvoten til senere på året, når prisen kommer lidt op. Men det skal nok blive godt, når det bliver lidt varmere i vejret, selv om vejret har været fantastisk på denne tur. I går havde vi en frisk vind, men de andre dage har vi haft en let østlig brise. Og jeg så, at der i det sydlige Norge er 14 grader lige nu, så det er efterhånden nogle fine temperaturer, siger John Sund.

Den fangede fisk bliver næsten altid sejlet til auktionen i Thyborøn, hvor fartøjet også er hjemhørende.

- Ja det er næsten altid Thyborøn, vi bruger. Det er kun, når vi ligger på Dogger Banke, at vi sejler til Holland med vores fisk, siger John Sund.

 

Flere Nyheder