Godt fiskeri efter rødspætter i Nordsøen

Skipper Martin Lind er godt tilfreds med udbyttet af den tur, som nærmer sig sin afslutning. Trawleren RI 566 Madsalune ligger omkring 70 mil ude i No
af Claus Kirkegaard
18 maj 2018

- Vi er på vej ind nu, men det er gået godt. Det har været en fin tur, selv om der i sidste uge lige skulle laves lidt, hvilket gjorde, at vi først kom ud lørdag. Vi skulle have nye løftere på trawlene, og så ville lastrummet ikke køle helt som det plejer - pludselig var der halvanden til to grader varmere end normalt, siger Martin Lind, som på grund af den forestående pinse er på vej i land torsdag ved middagstid.

- Og på grund af pinse på mandag, så skal vi ind og lande vores fisk til auktionen senest fredag, siger Martin Lind, som regner med, at de rammer Hvide Sande ved midnatstid.

- Fredag skal der så lige en smed på igen. Vi har et læk i en o-ring i hydraulikken, som sidder inde bag filteret. Så hvornår Niels kommer ud i morgen, afhænger af, hvornår smeden er færdig med det, siger Martin Lind.

Ud over rødspætter, som de hovedsageligt fisker efter, er der også andre fisk i lasten her, hvor fartøjet er på vej i land.

- Der er lidt rødtunger, skærisinger og kuller. Og selv om kuller ikke er vanvittigt dyre, er det hele med til, at det har været en fin tur, lyder det fra Martin Lind, som også synes, der har været fornuftige priser på rødspætterne i år.

- Der har været gode priser i år, og de sidste par ture har vi fået mest for vores 4'er rødspætter. Jeg har ikke lige været inde og se priserne de sidste par dage, så jeg ved ikke, om det stadig er sådan, siger Martin Lind.

- Mængderne har ikke været det store i år, men det ser ud til, at det kommer nu, siger han.

Flere Nyheder