Godt fiskeri - men defekt kilerem

[caption id="attachment_14857" align="aligncenter" width="620"] SG 115 Cecilie Mathilde[/caption] SG 115 Cecilie Mathilde nærmer sig Strandby sydfr
13 nov 2016

[caption id="attachment_14857" align="aligncenter" width="620"]sg115 SG 115 Cecilie Mathilde[/caption]

SG 115 Cecilie Mathilde nærmer sig Strandby sydfra, da Fiskeri Tidende fanger skipper og partsejer Mads Hansen til en snak om, hvordan det går med fiskeriet. Og det er en fornøjet skipper, på trods af et lille uheld.

- Vi er på vej ind til Strandby for at losse de 4.700 kilo blandet fisk, vi har fanget. Desværre gik der også en kilerem i går, som vi skal have lavet, når vi kommer i havn. Men forhåbentlig er han færdig med at lave den i aften, så vi kan komme ud og fiske igen, siger Mads Hansen.

Det lokale maskinværksted i Strandby havde ikke tid, så skipper har været nødsaget til at tænke alternativt.

- Det er jo ikke sjovt at ligge for længe i havn, når vi hellere vil ud og fiske, så vi ringede til maskinværkstedet i Bagenkop, og han kommer til Strandby og reparerer fartøjet. Han vil være der, når vi lander her om en time, så han kan komme i gang lige så snart, vi har losset fisken, siger Mads Hansen.

Fartøjet er hjemmehørende i Bagenkop, men har fisket i Kattegat i nogle måneder nu.

- Vi sejlede i Kattegat efter jomfruhummer lige før sommerferien, og det har været en rigtig god sæson. Jeg har aldrig set så mange jomfruhummere før. Så det har været svært at bryde op og sejle i Østersøen efter torsk, som vi ellers plejer at gøre. Vi har dog planer om at tage tilbage – men nu vil vi lige se, om vi ikke kan fange den sidste del af vores tungekvote og torskekvote her i Kattegat, inden vi sejler i Østersøen, siger Mads Hansen.

Normalt er de tre mand ude og sejle, men på denne tur har de en ekstra mand med.

- Vi har en praktikant med. Det er en, jeg kender i forvejen, som gerne ville se, om det var noget for ham, og om han skal i gang på Fiskeriskolen, siger Mads Hansen.

Flere Nyheder