Godt fiskeri over en periode

[caption id="attachment_5850" align="aligncenter" width="620"] HM 120 Astoria Foto: René Dandanell.[/caption] Det er en udmærket tilfreds skipper o
01 okt 2016

[]

Det er en udmærket tilfreds skipper og partsejer af HM 120 Astoria, Fiskeri Tidende får fat i, da fartøjet ligger lidt nord for Hanstholm og fisker.

- Vi har været i Nordsøen og Skagerrak efter blandet konsum. I lasten har vi rødspætter, torsk og rødtunger. Der er ikke fyldt op på denne tur, men hvis vi ser på fiskeriet over den seneste periode, kan vi ikke tillade os at klage. Det har været godt fiskeri på det seneste, og priserne har også været okay, på trods af at det har været godt vejr så længe, siger skipper Peter Baatz til Fiskeri Tidende.

Denne tur bliver lidt kortere end normalt, hvilket skyldes to ting.

- Vi sejlede ud søndag og løber mod havn her tirsdag aften igen. Dels vil vi gerne ind, inden stormen Karl melder sin ankomst, og dels skal vi have ordnet noget wire om bord. Normalt er vi ellers ude 4-5 dage. Vi bliver nok inde nogle dage, så vi kan få fartøjet helt klar igen. Og så stormen er drevet over, siger Peter Baatz.

Fartøjet er hjemhørende i Hanstholm, og det er også her, de primært lander fisken.

- Nogle gange kan vi godt gå ind i Hirtshals, men langt de fleste gange lander vi i Hanstholm. Det passer også bedre, da meget af vores fiskeri foregår i Nordsøen, hvor vi har det meste af vores kvoter, siger Peter Baatz.

Torsken i Nordsøen har som bekendt fået MSC-mærke, men om det allerede har haft indflydelse på prisen, er skipper ikke helt sikker på.

- Der er da nogle, der har snakket om, at MSC har haft indflydelse på prisen. Men det skal jeg ikke kunne sige noget om. Det er nok noget, man først kan se over tid, tænker jeg. Men der er da ingen tvivl om, at forbrugerne går mere og mere op i den slags mærker på deres fødevarer, så det er kun godt med MSC-mærket, siger Peter Baatz.

 

Flere Nyheder