Godt gang i jomfruhummerne

Der er et rigtig godt fiskeri efter jomfruhummere i øjeblikket. Sådan lyder meldingen fra bl.a. Strandby, hvor jomfruhummerfiskeriet traditionen tro e
af Line Dalgaard Jensen
31 aug 2018

Der er et rigtig godt fiskeri efter jomfruhummere i øjeblikket. Sådan lyder meldingen fra bl.a. Strandby, hvor jomfruhummerfiskeriet traditionen tro er godt i gang.

- Fiskeriet er godt fra Gilleleje og hele vejen rundt til Hirtshals, fortæller lokalformand Claus Hjørne Pedersen, der også er bestyrelsesmedlem i Danmarks Fiskeriforening og medlem af PO-udvalget:

- I alle de år, jeg har fisket efter jomfruhummere, har der altid været godt fiskeri her i slutningen af august og ind i september. Nogle år er bedre end andre. Sidste år var fiskeriet bedre end set over mange år, og vi håber, at den gode stime fortsætter.

Det gode jomfruhummerfiskeri glæder også Kurt S. Madsen, som er næstformand i Danmarks Fiskeriforening og formand for PO-udvalget:

- Det er godt for fiskerne, at der er noget at fiske efter. Medlemmerne skal være klar, når fisken er der, og det må vi jo sige, at jomfruhummerne er nu.

Der er dog altid en bagside af medaljen. Erfaringer viser, at landingerne ofte klumper sig sammen omkring weekenden.

- Så kniber det med kapaciteten i land til forarbejdning og indfrysning. Derfor er det en god ide at tænke på at sprede landinger lidt bedre ud over ugens 5 dage. Det er til gavn for alle, slutter Kurt Madsen.

Flere Nyheder