Godt hummerfiskeri indtil nu

[caption id="attachment_12905" align="aligncenter" width="620"] FN 484 Spirholm[/caption] Høje hummerpriser og lave brændstofpriser har været med t
20 mar 2016

[caption id="attachment_12905" align="aligncenter" width="620"]FN484 foto wwwfiskerforum FN 484 Spirholm[/caption]

Høje hummerpriser og lave brændstofpriser har været med til, at hummerfiskeriet indtil videre i år har været godt. Men det kan hurtigt vende.

- Det har været rigtig godt indtil nu, men det skifter hurtigt. Højere priser for fisken – omkring 90 kroner kiloet, lavere brændstof priser og så det, at de ikke har fanget nok i Skotland har gjort, at vi har haft en god sæson indtil videre. Og så har vejret været fantastisk her i årets første måneder. Jeg har for eksempel haft en periode, hvor jeg kunne komme ud og fiske 11 dage i træk og en anden periode, hvor jeg fiskede 7 dage i træk. Men som sagt, så skifter det hurtigt i hummerfiskeriet, og mængden vil gå lidt ned det næste stykke tid – sådan har det været de senere år, siger Carsten Bjørn Pedersen, som ejer FN 484 Spirholm.

Carsten Bjørn Pedersen er alene om bord, hvilket er et bevidst valg fra hans side.

- Jeg kom lidt sent i gang med fiskeriet – jeg købte fartøjet for to år siden, da jeg var 52 år. Når jeg er alene om bord, er det lettere at hive en omsætning hjem. Selv om det har været fint den seneste tid, hvor jeg har haft dage med 8-10.000 kroner i omsætning på bare to træk. Det er jo fint, men jeg ved også, at der kommer dage, hvor jeg kommer ind med måske kun 40 kilo hummer. Derudover er der lidt mere arbejde i det, når jeg er alene. Jeg skal selv sørge for alt, når jeg kommer ind med fisken. På den anden side, så slipper jeg for at planlægge noget med en makker. Jeg kan tage ud og fiske, når jeg vil, og det er da dejligt, siger Carsten Bjørn Pedersen.

Den fangede jomfruhummer bliver næsten altid landet til Læsø Fiskeindustri.

- Det er ikke fordi, jeg har en kontrakt med dem. Men i langt de fleste tilfælde, lander jeg hos dem, siger Carsten Bjørn Pedersen.

Flere Nyheder