Godt jomfruhummer-fiskeri

[caption id="attachment_17235" align="alignright" width="267"] Formanden for Strandby Fiskeriforening, Claus Hjørne Pedersen, er glad for det gode fis
af Claus Kirkegaard
24 mar 2018

[caption id="attachment_17235" align="alignright" width="267"] Formanden for Strandby Fiskeriforening, Claus Hjørne Pedersen, er glad for det gode fiskeri i Kattegat og Skagerrak, men han er bekymret for lukkeperioder, som giver unødigt fiskeritryk i Kattegat og Skagerrak. Foto: Claus Kirkegaard[/caption]

Den ordinære generalforsamling i Strandby Fiskeriforening er i gang, og formand Claus Hjørne Pedersen kom i sin beretning naturligt nok ind på jomfruhummer-fiskeriet, som i 2017 var et rigtig godt år mængdemæssigt.

- I 2016 havde vi et godt jomfruhummer-fiskeri, og det er mængdemæssigt blevet overgået i 2017. Desværre har gennemsnitsprisen været lavere i 2017, end den var i 2016, lød det blandt andet, da Claus Hjørne Pedersen fremlagde sin beretning.

Formanden er glad for det gode fiskeri generelt i Kattegat, men han er bekymret for det fiskeritryk, som lukkeperioder og kraftig kvotereduktion andre steder medfører.

- Lige fra dag et er der mange både, der kaster sig over jomfruhummer. Og det er forståeligt nok med et stærkt reguleret Østersø fiskeri. Biologerne glemmer bare at tænke på, at når fiskeriet lukkes eller besværliggøres et sted, så flytter fiskeritrykket - i dette tilfælde til Kattegat og Skagerrak. De skærer kvoten kraftig ned for at nå MSY inden for en politisk sat deadline i stedet for at skyde deadline med et år eller to og dermed både støtte lokalsamfundene rundt omkring Østersøen og samtidig undgå det unødige pres på Kattegat og Skagerrak, sagde Claus Hjørne Pedersen.

Flere Nyheder