Godt med rødspætter derude

Trawleren R 254 Katrine-Kim ligger lidt sydvest for Rønne på vej hjem mod Nexø tirsdag aften ved 19-tiden, og skipper Niels-Jørgen Nielsen har tid til
af Claus Kirkegaard
09 nov 2018

Trawleren R 254 Katrine-Kim ligger lidt sydvest for Rønne på vej hjem mod Nexø tirsdag aften ved 19-tiden, og skipper Niels-Jørgen Nielsen har tid til en snak, inden han skal ned og lave aftensmad.

- Vi er på vej hjem til Nexø nu, efter vi har været ude og fiske efter rødspætter. Og jeg må sige, at det er gået godt i dag - vi har omkring tre tons med hjem i lasten på kun to træk, lyder det fra Niels-Jørgen Nielsen.

De sejlede ud tidligt tirsdag morgen fra Rønne, hvor de ind imellem også lander fisken.

- Vi lander ofte i Klintholm eller Rønne. Men vi er på vej hjem til Nexø nu, for vi skal lige have lavet noget ved sorteringsbordet. Det er for lavt og for smalt - især for den ene, jeg har med ude, som er næsten to meter høj. Derfor sejler vi hjem til Nexø, hvor vi kan få det lavet, siger skipper.

De tre mand om bord kan - ud over skippers aftensmad - se frem til små to timers sejlads, inden de rammer Nexø.

Hvad enten det er Klintholm, Rønne eller Nexø, lander de de normalt fisken til O. V. Jørgensen.

- Vi lander fisken urenset, og så betaler vi et gebyr for at få dem renset, siger Niels-Jørgen Nielsen.

Tidligere i år har skipper og fartøjet ligget og fisket ud fra Hirtshals, men resten af året skal der fiskes i Østersøen.

- Vi sejlede hjem fra det nordjyske for 14 dage siden, og resten af året bliver vi hernede. Og som det ser ud lige nu, så bliver det fiskeri efter rødspætter. Vi har ikke så mange torsk tilbage, og de er alt for dyre at leje lige nu. Så heldigvis var det et meget rent fiskeri i dag, siger Niels-Jørgen Nielsen, som dog ikke er så overrasket over netop det faktum.

- Vi fisker med store masker i bagposen for at slippe for de helt små rødspætter og torsk, siger Niels-Jørgen Nielsen.

Flere Nyheder