Godt med sild i Østersøen på den sidste tur for H 45 Lone

[caption id="attachment_17140" align="aligncenter" width="671"] H45 Lone fra Gilleleje. Foto: renedandanell[/caption] Fartøjet H 45 Lone er kun lig
18 mar 2018

[]

Fartøjet H 45 Lone er kun lige ankommet til havn i Gilleleje, da Fiskeri Tidende får fat i skipper og ejer af Jakob Jørgensen til en snak om, hvad de har fisket efter på den netop afsluttede tur. Og det er en godt tilfreds skipper, som avisen får i røret. Og det er ikke kun fordi, der har været godt med sild. 

- Vi har været rundt i Østersøen efter konsumsild, hvor vi har ligget og slæbt sammen med H 29 Christina Mortensen. Den fisk vi har fanget er blevet losset i Klintholm og derfra kørt med lastbil til Fiskernes Filetfabrik i Gilleleje, fortæller skipper Jakob Jørgensen og kommer ind på, hvorfor han er i så godt humør. 

- De lovede østlig kuling, så vi havde lige en sidste nat nær Arkona, inden vi valgte at steame hjem. Og nu, hvor vi er kommet hjem til Gilleleje, holder jeg sådan set påskeferie, siger han. 

Det gik ellers ret godt med fiskeriet efter sild. Så godt, at det ikke gør noget, at han holder en pause lige nu. 

- Nogle af nætterne har vi hevet 35-40 tons sild pr. nat, så det har været en god fangstrejse. Men vi er ved at løbe tør for sildekvote i den vestlige Østersø, da de jo skar 40 procent af den kvote, siger Jakob Jørgensen, som gerne vil gemme lidt kvote til senere på året. 

De tre mand om bord holder nu en velfortjent ferie, men når de kommer tilbage til fiskeriet igen, håber skipper, at der er godt nyt. 

- Efter påske håber vi på, at der er blevet åbnet for tobisfiskeriet, og at vi kan komme i gang med rationsfiskeriet i område 2. Vi plejer at starte tobisfiskeriet i Hanstholm og så følger vi ellers med fisken sydover, hvis det er nødvendigt. Vi vil jo være, hvor fisken er, fortæller Jakob Jørgensen. 

Flere Nyheder