Godt med store og små jomfruhummere

[caption id="attachment_19049" align="aligncenter" width="620"] S 440 Sofie Lykke[/caption] - Det går udmærket! Vi fisker efter jomfruhummer og lid
af Line Dalgaard Jensen
16 nov 2018

[]

- Det går udmærket! Vi fisker efter jomfruhummer og lidt blandet fisk, siger skipper og fartøjsejer Lars Sørensen, da Fiskeri Tidende fanger ham onsdag middag.

Trawleren S 440 Sofie Lykke er på vej hjem til Skagen, fordi trawlen drillede, men den 23-årige fisker er ikke sådan at slå ud. Tirsdag havde han 225 kg. store jomfruhummere over 13 centimeter, 133 kg små jomfruhummere, og ti kasser med blandet fisk – og når trawlen er fikset, så prøver han igen:

- Vi tager en tur igen i morgen. Det går lidt op og ned og afhænger af vejret, men jeg synes, det har været ganske fint på det sidste. Priserne er også fine nok. De store hummere giver mest, og heldigvis er det dem, der er flest af, siger Lars Sørensen, der har haft S 440 Sofie Lykke i to år.

Som 21-årig overtog han både skib og fiskekvoter på S 440 Theiluc og forvandlede den til Sofie Lykke, som han nu driver sit fiskeri med. Og trods sin unge alder har han allerede opbygget en god portion erfaring med jomfruhummerfiskeriet. Han har fisket, siden han var 16 år, og har bl.a. været med S 84 Ida-Katrine og S 42 Lista, der begge hører hjemme i Skagen. Hans far, Bent, er også fisker og klar med gode råd og støtte.

- Vi er to ombord, min far og jeg. Han har været hummerfisker i over 30 år, fortæller Lars Sørensen.

S 440 Sofie Lykke fisker altid efter jomfruhummere. De blandede fisker suppleres der op med efter behov. Lige nu forskellige fladfisk – i foråret er der ofte torsk og mørk sej. De sejler typisk af sted klokken fem om morgenen, og så hjem igen klokken 19 om aftenen.

Flere Nyheder