Godt med tunger – men også mange krabber

L 237 Dorte-Rixen ligger nogenlunde mellem Vorupør og Klitmøller, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Lars Cridland til en snak om, hvordan det går m
30 apr 2017

L 237 Dorte-Rixen ligger nogenlunde mellem Vorupør og Klitmøller, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Lars Cridland til en snak om, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket. Og det er en ganske godt tilfreds skipper, som har tid til en snak med avisen.

- Vi fisker med tungegarn tæt under land i øjeblikket. Og det har da været godt med tunger i garnene, men der er desværre også mange krabber i dem i dag. Sådan er det altid, når der har været nordvestlig kuling. I snit har der vel været et kilo tunger i hvert garn, og vi har 600 garn ude, siger skipper Lars Cridland.

Han er også meget godt tilfreds med priserne i øjeblikket.

Forrige gang vi kom ind med omkring 5 tons tunger, endte det med 66,70 kroner pr. kilo i snit. Så det kan vi da kun være tilfredse med, siger Lars Cridland, som altid lander fisken i Thyborøn.

Garnene får ikke lov til at stå så længe i øjeblikket, før de bliver røgtet.

- Vi begyndte omkring 17.30 i aftes med at sætte garnene, og vi var færdige omkring 21.30. Så hev vi dem igen ved 2-tiden i nat. Hvis de står for længe herinde under land, får vi alt for mange krabber i garnene, siger Lars Cridland.

Det er en forholdsvis stor besætning, der er med på denne tur.

- Normalt er vi 6 mand om bord. 5 mand på dækket og 1 i styrhuset. Derudover har vi også en skolepraktikant med i øjeblikket. Men det er kun godt, for der er meget at se til, når det er garnfiskeri, siger Lars Cridland, som er forholdsvis ny om bord på L 237 Dorte-Rixen.

- Jeg begyndte først som skipper på fartøjet i januar, så det er stadig meget nyt. Men Jens Søndergaard, som ejer skibet, og jeg har et godt samarbejde. Så jeg er meget tilfreds om bord. Og jeg er jo ung og vil bare gerne ud og fiske, siger Lars Cridland.

Flere Nyheder