Godt tobis fiskeri giver optimisme i hele Thyborøn

[caption id="attachment_2388" align="aligncenter" width="620"] R 500 Sophia Hametner[/caption] Lasten er fyldt godt op, og R 500 Sophia Hametner er
23 apr 2017

[caption id="attachment_2388" align="aligncenter" width="620"] R 500 Sophia Hametner[/caption]

Lasten er fyldt godt op, og R 500 Sophia Hametner er lige ved at anløbe Thyborøn havn onsdag tidligt på eftermiddagen, da Fiskeri Tidende får fat i Skipper John Møller til en snak om, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket. Og han ser meget positivt på livet som fisker i øjeblikket. R 500 Sophia Hametner er nemlig gået i gang med at fiske tobis, og starten af sæsonen har givet optimisme hele vejen rundt – hos fiskerne, på havnen, ja i hele Thyborøn.

- Det har været en god start på sæsonen. Nu kommer vi ind for anden gang med lasten godt fyldt, og det giver en vældig optimisme på havnen og hele byen, når man ser, at fartøjerne kommer ind med mange fisk, siger John Møller.

Fangstrejsen har taget fem dage, og det er skipper godt tilfreds med.

- Der er gode tegn på, at der er mange tobis derude. Selvfølgelig kan det være lidt afhængigt af vejret, og det har da også betydning, hvor mange skibe der er på pladsen, når man kommer derud. Men det er bare med at prøve sig lidt frem, og det er heller ikke svært at skifte fiskeplads, hvis der ikke lige er held første gang. Så det er en god start, der giver optimisme for resten af sæsonen, siger John Møller.

Skipper er dog nødt til at gå nogle år tilbage, hvis han skal sammenligne starten på sæsonen med andre år.

- Jeg solgte mit skib for 10 år siden, så det er ved at være nogle år siden, jeg har fisket tobis. Men som jeg kan forstå på kollegaer, så er det den bedste start på sæsonen de sidste mange år, siger John Møller, inden han gør klar til at lægge fartøjet til kaj.

- Nu er vi ved at være inde. Vi har fået melding om, at vi kan få losset i morgen formiddag, så det er fint nok, siger John Møller.

Flere Nyheder