Gorm var hidsig men gjorde næsten ingen skade langs Vestkysten

Gorms vindstød på op imod 40 meter i sekundet langs den jyske vestkyst har tilsyneladende ikke skabt de store problemer i fiskerihavnene. Der er i hve
30 nov 2015

Gorms vindstød på op imod 40 meter i sekundet langs den jyske vestkyst har tilsyneladende ikke skabt de store problemer i fiskerihavnene. Der er i hvert fald ikke meldinger om problemer, der matcher de tidligere storme, fremgår det af flere medier mandag.

I Thyborøn bliver der fx meldt om én sunket jolle. Ellers har Gorm ikke efterladt voldsomme minder fra nattens storm, der til tider havde orkan-styrke.

- Vores kaj er rimelig høj. Der var nogle enkelte lave kaje, hvor der var lidt vand, og der er selvfølgelig en enkelt elstander, der er smuttet i svinget, men ellers har der ikke været noget, siger havnekaptajn i Thyborøn, Theis Christensen til Jyllands-Posten.

Længere mod i Thorsminde har der dog været lidt flere problemer. Elstandere er ødelagt og der er meldinger vand i kældrene hos nogle af virksomhederne på havnen. Den øgede vandstand kom efter et vindskifte søndag aften.

- Vores vandstandsmåler gik i stykker ved tre meter og 26 centimeter, så jeg vil tro vandstanden var omkring 3,30, fortæller havnechef Leif Christensen fra Thorsminde Havn.

Endnu et stykke længere mod syg – i Hvide Sand – fik de også problemer med forhøjet vandstand. Slusemester Henning Yde fortæller til Dagbladet Ringkøbing-Skjern, at vandet kom cirka én meter over kajkanten, da det stod værst til tidligt søndag aften.

- Det var meget kortvarigt, men det var ret voldsomt i den times tid, hvor det blæste mest, siger han til bladet, hvor det også fremgår, at man var godt forberedt på Gorm, og at det betød, at skaderne har været minimale.

Selv der var fart på vinden langs den jyske vestkyst, var det dog omkring Sjællands Odde, den kraftigste vind blev målt under Gorms passage af Danmark. Her var den højeste vindhastighed på 45,9 meter i sekundet.

Flere Nyheder