Gråsælen hærger - nu jagter den også marsvin

Sælens appetit vil ingen ende tage. Dyret er talstærkt tilbage i de danske farvande, og ikke nok med, at den spiser af fiskene, ødelægger fiskernes ga
af Line Dalgaard Jensen
14 nov 2018

Sælens appetit vil ingen ende tage. Dyret er talstærkt tilbage i de danske farvande, og ikke nok med, at den spiser af fiskene, ødelægger fiskernes garn og inficerer torsken med leverorm, så har den nu også fået smag for et nyt og større måltid: Marsvin. Det viser en ny undersøgelse fra Marinebiologisk Forskningscenter på SDU.

Forskerne har taget DNA-prøver af døde marsvin, der er skyllet op på strandene i Nordeuropa. Prøverne viser, at gråsæler har sat tænderne i marsvinenes spæk.

- Gråsæler er meget dygtige jægere, og der er noget, der tyder på, at de nu kan have udviklet en helt ny jagtstrategi, siger postdoc Kirstin Anderson Hansen til dr.dk.

En jagtstrategi, som skal ses i lyset af, at der er kommet flere sæler i farvandene, forklarer hun. Flere sæler betyder større kamp om de samme ressourcer:

- Og så er det smart at spise et marsvin frem for en masse fisk, hvis man kan komme til det. Udbyttet er jo langt større, siger hun.

Læs mere om sælerne

[embed]http://fiskeritidende.dk/fortael-forskerne-om-saelproblemer/[/embed]

 

[embed]http://fiskeritidende.dk/saeler-haerger-bundgarn-i-koege-bugt/[/embed]

[embed]http://fiskeritidende.dk/saelen-haerger-nu-ogsaa-i-lystfiskeriet/[/embed]

[embed]http://fiskeritidende.dk/saadan-oplever-fiskerne-problemer-med-saeler/[/embed]

Flere Nyheder