Gratis sushi skal få børn til at spise mere bæredygtig fisk

De seneste år har Letz Sushi og PlanBØRNEfonden haft stor succes med at sætte bæredygtige fødevarer og børns vilkår på skemaet i landets folkeskoler
30 okt 2018

De seneste år har Letz Sushi og PlanBØRNEfonden haft stor succes med at sætte bæredygtige fødevarer og børns vilkår på skemaet i landets folkeskoler.

Nu er Danmarks største sushikæde klar til at gå skridtet videre i bestræbelserne på at få den yngre generation til at få smag for bæredygtig fisk og økologiske ris. Børn under 12 år i  i selskab med en betalende voksen kan på alle hverdage få en gratis børnemenu.

”Det er lidt en skrøne, at børn ikke kan lide fisk. Vi oplever både på vores madskoler og i det daglige, at børn er rigtige glade for fisk, hvis det bliver serveret på en lækker og indbydende måde. Det har nu fået os til at tage dette gratis frokostinitiativ, så flere kan få mulighed for at smage vores lækre og bæredygtige sushi med fisk udvalgt i samarbejde med Verdensnaturfonden. Det kommer forhåbentlig til at give inspiration og mod til at servere og spise mere fisk i hverdagen - til glæde for både børnefamilierne og klimaet,” siger Anders Barsøe, adm. direktør hos Letz Sushi.

Sushi med god smag i munden

Selv om de fleste forældre godt ved, at fisk er sundt, så spiser specielt børn for lidt fisk og går således glip af både gode proteiner, jod, D-vitaminer og omega 3-fedtsyrer, der har en række gavnlige effekter.

”Vores madvaner grundlægges tidligt i livet, og vi vil gerne hjælpe forældrene med at åbne børnenes smagsløg for, at fisk ikke kun er makral i tomat eller torskerogn i madpakken. Vi voksne spiser desuden også for lidt fisk, så vi håber naturligvis på, at forældrene tager deres børn i hånden og giver os et hyggeligt frokostbesøg,” siger Anders Barsøe.

Hver gang der købes en børnemenu hos Letz Sushi, donerer sushikæden 5 kr. til PlanBØRNEfondens arbejde med bæredygtig læring og ernæring i Vestafrika

[box type="shadow" ]Spis mere fisk

Letz Sushi vil have danskerne til at spise mere fisk og mindre kød. Derfor kan børn under 12 år nu gå gratis ombord i bæredygtige makiruller, nigiri og edamamebønner på en af kædens 20 restauranter. Fra uge 44 kan børn under 12 åe  kvit og frit i selskab med en eller flere betalende voksne få en af de mange børnemenuer til frokost.[/box]

Flere Nyheder