Greenpeace politianmelder Henning Kjeldsen

Miljøorganisationen Greenpeace har netop politianmeldt fiskeskipper Henning Kjeldsen og hans hustru samt NaturErhvervstyrelsen. Det sker i kølvandet p
08 Sep 2015

Miljøorganisationen Greenpeace har netop politianmeldt fiskeskipper Henning Kjeldsen og hans hustru samt NaturErhvervstyrelsen. Det sker i kølvandet på DR 2 Undersøger, der tirsdag aften satte fokus på koncentrationen af fartøjskvoteandele i dansk fiskeri. I følge Greenpeace sker anmeldelsen på "begrundet mistanke om fusk med fisk".

- Det handler om mulig snyd med fiskekvoter for op til et trecifret millionbeløb. Det er ikke i orden og skal undersøges til bunds, siger Birgitte Lesanner, der er chef for Greenpeace Danmark.

I følge organisationen har man dokumentation, der viser, hvordan Kjeldsen-familien har konstrueret et firma, der angiveligt køber kvoter op, og at man dermed omgår reglerne for koncentration af kvoteandele.

Samtidig med politianmeldelsen mod Henning Kjeldsen og hans hustru, så mener Greenpeace også, at NaturErhvervstyrelsen har svigtet sin opgave med at overvåge koncentrationsreglerne.

- Jeg er chokeret over, at så åbenlys og omfattende fusk kan foregå lige under næsen på Miljø- og Fødevareministeriet. NaturErhvervstyrelsen har til opgave at føre kontrol med fiskeriet, men vores dokumentation tyder ikke på, at den fører nogen som helst kontrol - næsten tværtimod, siger Birgitte Lesanner i en pressemeddelelse fra Greenpeace.

DR 2 Undersøger blev vist fra 22 til 22.30 tirsdag aften på DR 2.

Flere Nyheder