Grenaa hilser god økonomi og gode ideer velkommen

Økonomien er god i Grenaa. Det kan godt være at landingserklæringen driller, og at EU lukker Østersøen, men på bundlinjen er der sorte tal og optimism
af Line Dalgaard Jensen
04 apr 2018

Økonomien er god i Grenaa. Det kan godt være at landingserklæringen driller, og at EU lukker Østersøen, men på bundlinjen er der sorte tal og optimisme at spore.

- Året 2017 har for Grenaa Fiskeriforening været et rigtig godt år økonomisk. Omsætningen på auktionen steg fra 2016 til 2017 med ca. 47 procent, så vi skulle komme ud af året med et nogenlunde resultat, lød det fra formand Anders Nymann Jensen på den årlige generalforsamling i Grenaa Fiskeriforening.

Dermed ikke sagt, at formanden stiller sig tilfreds. Kan priserne få et nøk op ad tager Grenaa-fiskerne i mod med kyshånd, og ideer, som gavner fiskeriet og priserne, er velkomne.

 

Spis fisk fra din lokale fisker

Det er blandt andet initiativer om at spise fisk fra den lokale fisker, som har fanget Anders Nymann Jensens interesse.

- Der er en masse initiativer i gang med, at så meget som muligt af det fisk, der bliver fanget i Østjylland, skal spises i Østjylland. Sådan noget vil vi gerne bakke op om, det kan måske hæve priserne, sagde han.

For eksempel har en lystfisker kontaktet foreningen angående erhvervsfiskeri på Aarhus Bugten. Aarhus Kommune var nemlig i gang med et projekt om at få århusianerne til at spise fisk, der blev fanget lokalt. I dette tilfælde måtte Anders Nymann Jensen desværre skuffe, da bugten var næsten død:

- Der har ikke været erhvervsfiskere, der kunne leve af der kunne af det i mange år.

 

Gældfri forening

Om andre lokale forespørgsler har bedre held og vil gavne økonomien, kan kun fremtiden vise.

For nu kan Grenaa-fiskerne se på en økonomi, der har gjort foreningen gældfri. Sidste kreditforeningslån er udbetalt.

Dertil kommer gode takter på isværket, som i sommer næsten ikke kunne følge med. Der blev solgt rigtig meget is, og det gør der stadig.

Og endelig venter en række forbedringer på havnen. Nyt toilet er på vej; der mangler blot en dør, og foreningen er i kontakt med Grenaa Havn omkring problemer med rotter i fiskernes grej.

Flere Nyheder