Grønlandske fiskere skal betale afgift for at fiske

Der er udsigt til, at de grønlandske fiskere i fremtiden skal betale en afgift for overhovedet at kunne fisk, og at det kommer til at gælde for alle t
13 aug 2015

Der er udsigt til, at de grønlandske fiskere i fremtiden skal betale en afgift for overhovedet at kunne fisk, og at det kommer til at gælde for alle typer af fiskerier – fra de kystnære fartøjer til de større trawlere. Det skriver Sermitsiaq.gl.

Det er finansminister Andreas Uldum, der har fremsat forslag til finanslov, og i den forbindelse varsler han afgifter i fiskeriet. Ud over afgifter for at kunne fiske, så varsler han også afgifter på de fisk, der bliver landet.

- Der er ingen vej uden om, alle skal bidrage økonomisk for at få lov til at fiske efter ressourcerne i havet, siger Andreas Uldum til Sermitsiaq.gl.

I dag er der afgifter på det havgående fiskeri efter rejer, hellefisk og makrel, men det skal udvides med effekt senest i 2017. Politikerne venter, at øgede afgifter vil betyde en ekstraindtægt på 15 millioner kroner i 2016 og 50 millioner kroner fra 2017.

Flere Nyheder