Grønne organisationer skærper tonen om Østersøen

[caption id="attachment_14480" align="alignright" width="188"] Der er fuld fart over feltet på de sociale medier, når det handler om Østersøen lige nu
23 sep 2016

[caption id="attachment_14480" align="alignright" width="188"]some-og-oestersoeen-fra-ft-uge-38 Der er fuld fart over feltet på de sociale medier, når det handler om Østersøen lige nu. Fotocollage: Fiskeri Tidende[/caption]

Lige nu har de såkaldt grønne organisationer travlt med at markere sig på de sociale medier - som Facebook og Twitter. Det sker i et forsøg på at overbevise beslutningstagere - ministre og embedsfolk - i Østersølandene om, at de skal følge den videnskabelige rådgivning og skære voldsomt ned i torskekvoterne for 2017.

I denne uge er det især Oceana og The Fish Secretariat - det sidste er en svenskbaseret organisation - der har haft travlt ved tasterne og lagt den ene "post" efter den anden ud.

Og det langt fra lige "stuerent", hvad de får lagt ud. The Fish Secretariat har bl.a. lagt et tweet ud, hvor de beskylder Danmarks Fiskeriforening PO ud for, at de modarbejdere deres medlemmers interesser. Angiveligt fordi DFPO argumenterer for, at reduktionen i torskekvoten i den vestlige Østersø maksimalt skal være på 20 procent.

- Det er helt hen i vejret, og det gør mig faktisk temmelig rasende. Det er jo så helt tydeligt dem, der modarbejder fiskerne i den vestlige Østersø ved at foreslå en kvote på kun 10 procent af, hvad den er i år, siger Michael Andersen, der er chefbiolog i Danmarks Fiskeriforening PO og har særligt fokus på netop fiskeriet i Østersøen.

- Det ryster mig, at de kan finde på at komme med sådan et udsagn, når man tænker på, at de faktisk har en plads i Det Rådgivende Råd for Østersøen. Det er i mine øjne helt utilstedeligt, at en anden organisation hævder, at vi – altså Danmarks Fiskeriforening PO – skulle modarbejde vores medlemmers interesser, siger han.

Det Rådgivende Råd for Østersøen er tidligere kommet med sin anbefaling til torskekvoterne i Østersøen for 2017. For den vestlige Østersø lyder anbefalingen på en reduktion på 20 procent i forhold til kvoten i år, mens man anbefaler en uændret kvote i den østlige Østersø.

Flere Nyheder