Håber på at sommerstop ophører

Skipper Claus Stenmann Hansen ligger stik øst for Svaneke, da Fiskeri Tidende fanger ham over telefonen til en snak om, hvordan det går i fiskeriet li
10 May 2015

Skipper Claus Stenmann Hansen ligger stik øst for Svaneke, da Fiskeri Tidende fanger ham over telefonen til en snak om, hvordan det går i fiskeriet lige nu.

- Jeg ligger og fanger torsk. Der er faktisk ikke andet østen for Bornholm i øjeblikket. Og de er ikke ret store – for det meste er det 5’er torsk, der er næsten ingen store torsk imellem. Prisen er også faldet til 4,75 kroner kiloet, så det er ikke for godt, fortæller Claus Stenmann Hansen til Fiskeri Tidende.

Han bliver dog ved med torskefiskeriet de næste måneder.

- Jeg regner med, at jeg bliver ved de næste to måneder indtil sommerstoppet. Herefter tager jeg så til Kattegat og rigger om til jomfruhummer.

Der er snak om, at torskestoppet skal sløjfes næste år, hvilket giver fornyet håb for Claus Stenmann Hansen.

- Det ville være en drøm, der går i opfyldelse for mig, hvis det sker. På den måde kan vi også levere frisk fisk via havfriskfisk.dk til alle de turister, der kommer på havnen om sommeren. Det er jo lidt uheldigt, at der slet ikke er noget fisk, når turistsæsonen er på sit højeste. Det er vist ikke endeligt vedtaget endnu, men jeg håber virkelig på, at det bliver til noget. Også fordi jeg så kan blive hjemme – tættere på familien, i stedet for at sejle til Kattegat og fiske jomfruhummer i den periode.

Det er lige pludselig blevet lidt sværere at få transporteret fisken, når han kommer i havn. Og det er der en god grund til.

- Vores nye fiskebil, som havnen har investeret i, brændte totalt i går. Efter fiskeindustrien stoppede med at hente fisk i de små havne, som Svaneke, købte havnen en fiskebil, som transporterer vores fisk videre, men den brændte altså i går. Det er da uheldigt. Men heldigvis hentede fiskeindustrien vores fisk i går, så nu må vi se, hvordan det går fremadrettet, fortæller Claus Stenmann Hansen.

Flere Nyheder