Håber på godt jomfruhummer fiskeri

[caption id="attachment_14155" align="aligncenter" width="620"] R 194 Andrea[/caption] Det er ikke meget fiskeri, besætningen om bord på trawleren
13 aug 2016

[caption id="attachment_14155" align="aligncenter" width="620"]R 194 Andrea (Nexø juni 2012) R 194 Andrea[/caption]

Det er ikke meget fiskeri, besætningen om bord på trawleren R 194 Andrea har bedrevet på det sidste. Men nu er de klar til at komme i gang igen.

- Vi har ligget stille siden første juli, hvor vi fik kølhalet fartøjet, men nu skal vi snart i gang igen. Vi sejlede fra Nexø tirsdag aften ved 22-tiden, og den har fået fuld skrue herop til Læsø, som vi anløber om en lille times tid. Det var lidt træls onsdag formiddag hen over Østersøen, men vi er alle ved godt mod og ser frem til at komme i gang med fiskeriet igen, siger skipper Thomas Thomsen til Fiskeri Tidende.

Han glæder sig til at komme i gang igen, selv om der kan være en lille indkøringsperiode for redskaberne.

- Nu er det rundt regnet ni måneder siden, vi fiskede jomfruhummer, og vi ved, at når vi rigger om, skal redskaberne lige køres ind. Men efter vi har fået is om bord på Læsø, er vi klar til at sejle ud her i eftermiddag og fiske. Det bliver her i den nordlige del af Kattegat og også i Skagerrak. Vi har kilowattdage begge steder, så det er bare med at komme i gang, siger Thomas Thomsen, som lander jomfruhummeren til Læsø Fiskeindustri.

- Vi har ikke nogen skriftlig aftale med Læsø Fiskeindustri, men nu har vi landet fisken til dem de sidste 7-8 år, og de kender os, og vi kender dem, så vi bliver ved med at lande fisken hos dem, siger Thomas Thomsen.

Hummeren skal helst være så frisk som muligt, når den bliver landet.

- Vi fisker maksimalt tre dage, før vi sejler ind med fisken. Friskere fisk giver flere penge. Nu har vi fulgt lidt med i priserne, og de ser da heldigvis fornuftige ud, så det skal blive godt at komme i gang igen, når vi nu har ligget stille i seks uger, siger skipper Thomas Thomsen.

Flere Nyheder