Håndpilning af hesterejer giver den bedste kvalitet

Klaas Puul er også repræsenteret i Danmark. Arkivfoto: René Dandanell. 99 procent af de hesterejer, som det hollandske firma Klaas Puul arbejde
26 sep 2016

Klaas Puul er også repræsenteret i Danmark. Arkivfoto: René Dandanell.

99 procent af de hesterejer, som det hollandske firma Klaas Puul arbejder med, er håndpillet. Og den fordeling vil stadig være stor i fremtiden, lyder det fra Maiko van der Meer, der er nytiltrådt direktør for Klaas Puul-koncernen.

Koncernen har for nylig fået en ny medejer i form af kapitalfonden H2 Equity Partners, og det er dem, der har ansat den nye direktør der tidligere har arbejdet for Marine Harvest. Han fortæller i et interview med Seafood Source, at kvaliteten på de håndpillede rejer er høj, og derfor forudser han ikke, at koncernen vil skifte til maskinpillede rejer.

”Lige nu er 99 procent af vores rejer håndpillede. Den menneskelige hånd er mere effektiv til at pille fremfor en maskine. Og ved at håndpille får vi et større udbytte og en bedre kvalitet”, siger han i interviewet med Seafood Source.

Han tror derfor – i modsætning til flere af konkurrenterne – at kun få procent vil blive pillet af maskiner i fremtiden.

”Maskinpilning er en niche. Forbrugerne foretrækker håndpillede rejer”, er hans konklusion.

I forbindelse med kapitalfonden overtagelse af Klass Puul-koncernen lægges der også op til, at udvikle nye produkter. Den nye direktør tror, at der kan sælges mere ved en øget produktudviling. Færre vil stå i køkkenet og tilberede maden, og derfor vil de såkaldte ”convenience” produkter vinde frem.

”Vi vil lave flere produkter, der er for-varmede, varmet i sovs, klar til mikroovnen eller ovnen”, forklarer Maiko van der Meer, der også tror, at hesterejerne vil finde vej til pasta-retter, asiatiske retter og sushi blot for at nævne nogle anvendelsesmuligheder.

Kapitalfonden har dog ikke overtaget hele virksomheden. En del af ejerskabet er fortsat på hænderne af familien Moojier i Holland, men da der ingen arvinger er til koncernen, har de valgt at afhænde en del af virksomheden.

Flere Nyheder