Han frygter bifangsten kan blive begrænsningen

[caption id="attachment_8341" align="alignright" width="282"] RI 376 Victory[/caption] Første januar 2015 blev det forbudt at slippe en last af ind
19 jan 2015

[caption id="attachment_8341" align="alignright" width="282"]RI 376 Victory RI 376 Victory[/caption]

Første januar 2015 blev det forbudt at slippe en last af industrifisk, hvis der for eksempel var for stor en andel af en anden art, end den man fiskede efter. Der er tale om indførelsen af forbud mod discard som ikke bare giver mere arbejde om bord på fartøjer, men også betyder at der skal tælles fisk, så det kan vurderes, hvor stor en andel der fiskes af for eksempel sild ved en fangst af brislinger.

For fiskeskipper Erik Jensen, der fisker med RI 376 Victory, er det ikke så meget arbejdet, der udgør frygten men derimod den andel, der er afsat til bifangst.

- Vi tager en prøve og lægger den op på lastlugen og sorterer. Vi skal vurdere, hvad der er af sild, siger Erik Jensen.

I den første tids fiskeri har han talt fem procent af fangsten af brisling som sild. Og det passer meget godt med det, som kontrollen tæller.

Netop bifangsten og andelen af den er det han frygter mest. Han er bange for, at bifangstkvoten kan blive den begrænsende faktor.

- De har godt nok sagt, at vi skulle få det, vi har discardet før, men det får vi jo ikke, siger Erik Jensen.

Reelt bliver der tale om et bifangstloft.

- Der vil jo komme mere sild ind end før, når man ikke må lade noget gå. Det bliver utrolig svært at få den til at slå til. Det er en stor udfordring, konstaterer han.

Han håber ikke, at bifangstkvoten bliver delt ud til hver enkelt. I første kvartal er der afsat en samlet mængde, og det håber han holder ved.

- Det skal helst ikke deles ud til hver enkelt, så tror jeg, det bliver svært, siger han.

Der er ikke meget nyt i, at der skal holdes øje med mængden af bifangst i fangsten.

- Vi holder løbende øje med det, og det har vi også gjort før. Også fordi vi skulle overholde målarten, konstaterer Erik Jensen.

 

Flere Nyheder