Hanstholm-fiskere indtager Aalborg

Der bliver rig lejlighed for at høre om fiskeriet, smage på råvarerne og se sig om på et eller flere fiskefartøjer, når Fiskeriet kommer til Aalborg l
af Line Dalgaard Jensen
13 aug 2018

Der bliver rig lejlighed for at høre om fiskeriet, smage på råvarerne og se sig om på et eller flere fiskefartøjer, når Fiskeriet kommer til Aalborg lørdag den 18. august.

Her vil otte fiskefartøjer fra Hanstholm lægge til kaj ved Utzon Parken.

Det er første gang arrangementet bliver afholdt i Aalborg, men Hanstholm Fiskeriforening har tidligere med stor succes afholdt Fiskeriet kommer til Thisted og Fiskeriet kommer til København.

Åbent Skib
En mindre del af fiskerflåden i Hanstholm tager altså turen fra Hanstholm til Aalborg, og der vil blive rig mulighed for at om bord på et fiskefartøj og stille spørgsmål til skipper eller besætning. Her kan man blandt andet blive klogere på, hvordan livet om bord på en fisketrawler forløber for besætningen, når de er ude og fiske.
Det er også muligt at komme om bord på uddannelsesfartøjet Athens samt muslingefartøjet Limfjorden. Åbent skib kører hele dagen fra 10.30 til 16.00, og det er naturligvis ganske gratis at komme om bord.

Smag på varerne
I Utzon Parken bliver der opstillet salgsboder, og der vil være uddeling af gratis smagsprøver. Derudover kan man glæde sig til at opleve en fiskeauktion på nært hold. Hanstholm Fiskeauktion afholder nemlig fiskeauktion i Utzon Parken over mindre partier torsk, kulmule, pighvar, jomfruhummer og andet godt fra havet. Fiskene kommer direkte fra fiskekutterne i Hanstholm, og der vil blive afholdt auktion to gange i løbet af dagen.

Underholdning
En festlig fiskedag i Aalborg kræver naturligvis også noget musikals underholdning. Og hvem er mere oplagte, end Tørfisk, der to gange i løbet af eftermiddagen vil give koncert på havnefronten. Den rutinerede musikgruppe fra Thyborøn skal nok få sat gang i underholdningen med deres musikalske og underholdende indslag.

Dagens program

10.30-16.00  Åbent skib

11.00             Åbningstale v/1. viceborgmester Kristoffer Hjort Storm

11.00             Salgsboder og uddeling af smagsprøver åbner

12.00             Tørfisk underholder

13.00             Fiskeauktion - kom og byd!

14.00             Tørfisk underholder

15.00             Fiskeauktion - kom og byd!

16.00             Salgsboder og skibe lukker ned

Flere Nyheder