Hanstholm Havn har ryddet op

[caption id="attachment_7885" align="aligncenter" width="620"] Hanstholm Havn har foretaget en økonomisk oprydning. Det betød underskud i 2014 regnska
29 Apr 2015

[caption id="attachment_7885" align="aligncenter" width="620"]Nyt udviklingsselskab skal hjælp udvidelse til verden. Hanstholm Havn har foretaget en økonomisk oprydning. Det betød underskud i 2014 regnskabet[/caption]

Hanstholm Havn, der er Danmarks førende konsumfiskerihavn og en af Nordeuropas største fiskerihavne, fik ny bestyrelse i april 2014.

Den nye bestyrelse har været ude i alle kroge for at rydde godt og grundigt op. Det økonomiske oprydningsarbejde betyder, at den nordvestjyske havn er kommet ud af 2014 med et underskud 40,7 mio. kroner mod et forventet nulresultat.

-Vi har taget det fulde skrald og gjort rent bord. Nu er det den rene forretning, vi kigger på. Hvis man ser isoleret på driften, går resultatet faktisk i nul, siger Martin Vestergaard, bestyrelsesformand for Hanstholm Havn i en pressemeddelelse.

Stadig solid
Det omfattende økonomiske oprydningsarbejde har medført, at der er sket en nedskrivning af egenkapitalen med 38,5 mio. kroner i 2014-regnskabet. Det betyder dog ikke, at bunden er slået ud af Hanstholm Havns pengekasse. Egenkapitalen i Hanstholm Havn er nu på knap 91 mio. kroner svarende til en soliditetsgrad på over 78 pct. af de samlede aktiver, hvilket er en forbedring sammenlignet med året før.

-Dermed er vi stadig økonomisk velpolstret til fremtidige udfordringer, siger Martin Vestergaard.

Forventer overskud
Bestyrelsen fastholder sine ambitiøse vækstmål i den nye forretningsplan, som blev vedtaget 1. december sidste år. Allerede i 2015 forventes sidste års rekordtab at blive vendt til et overskud på 2,7 mio. kr. efter en fremgang på 10 pct. i omsætningen til ca. 28 mio. kroner i forhold til 2014. Som ny havnedirektør har Henrik Carstensen også ansvaret for at eksekvere bestyrelsens langsigtede vækstplan for Hanstholm Havn. Her er målet en årlig vækst på minimum 10 pct. indtil 2018 og en driftsindtjening på mindst 15 pct. fra 2016.

- Det er en ambitiøs, men stadig realistisk målsætning, siger Martin Vestergaard.

Flere Nyheder