Har aldrig set så mange torsk som nu

Med skibet sikkert i havn i Bagenkop og med lasten fuld af torsk klar til lodsning tager skipper Laurits Hansen sig tid til en snak med Fiskeri Tidend
29 mar 2015

Med skibet sikkert i havn i Bagenkop og med lasten fuld af torsk klar til lodsning tager skipper Laurits Hansen sig tid til en snak med Fiskeri Tidende om, hvordan fiskeriet går.

- Vi har ligget de sidste tre måneder i den vestlige Østersø og fisket torsk, og det er nogle pæne størrelser. Vel omkring 65 procent 3'er torsk og 35 procent mindre. Hvis vi tager østen om Femern er det de mindre, mens de store er vest for Femern. Og prisen er da også fornuftig – vi får vel et par kroner mere i snit, end vi gjorde sidste år. I starten af sæsonen lodsede vi i Faaborg, men de seneste uger har vi lodset i Bagenkop. Det sparer  selvfølgelig noget brændstof, og så sparer det nogle timer, siger Laurits Hansen.

Han forstår slet ikke, hvorfor skulle sættes ned i år.

- Kvoten er alt for lav. Sidste år havde vi 30 tons torsk, i år har vi kun 20 tons. Og det virker altså mærkeligt, for det er nok 35 år siden, jeg har set så mange torsk i den vestlige Østersø. Og der er stadig mange torsk, selv om det er sent på sæsonen. Det er da lidt træls, men der er jo heller aldrig biologer med ude og fiske. De må hellere end gerne komme med, så de kan få syn for sagen og se det samme som os, når vi er derude, fortæller Laurits Hansen.

Efter den 1. april er der forskellige alternativer for SG 64 Lama.

- Jeg ved ikke helt endnu, hvad vi gør. Vi kan rigge om til jomfruhummer og tage op på Banken i Skagerrak, eller vi kan tage til Bornholm og fiske torsk i den østlige Østersø. Det kan også være, vi vælger at rigge om til tobis. Men som sædvanlig er det lige op over med tobis-sæsonen, uden der er nogen, der ved noget som helst om, hvor meget vi må fiske i år.

Flere Nyheder