Havmøllepark skaber liv på havnen i Hvide Sande

[caption id="attachment_18614" align="alignright" width="300"] Udvidelsen af Hvide Sande havn for nogle år siden er nu for alvor ved at give gevinst t
af Line Dalgaard Jensen
03 okt 2018

[]

Det er ikke længere kun fiskeriet, der sørger for arbejdspladserne omkring Hvide Sande havn. Arbejdet med Horns Rev III er nu i gang, og det har betydet at der er flyttet mellem 80 og 100 arbejdspladser ind på havnen.

Der er tale om MHI Vestas og hollandske Boskalis, der begge er underleverandører til Vättenfall.

MHI Vestas står for leveringen af møller til Horns Rev III, og Boskalis står for at trække kabler mellem møllerne og transformerstationen. I alt har de to selskaber mellem 80 og 100 mand i arbejde på havnen i Hvide Sande. De nye aktiviteter har blandt andet medført, at fem såkaldte CTV-fartøjer dagligt sejler frem og tilbage mellem mølleparken og Hvide Sande havn, og det har givet arbejde til en stribe virksomheder på havnen.

- Det gør det noget nemmere at tiltrække kunder, når de ligger og sejler ind og ud af den lokale havn, siger Anders Madsen operation manager hos Hvide Sande Shipyard, Steel and Service, som med flere end 120 ansatte er den største arbejdsplads i Hvide Sande.

- Vi har en del serviceopgaver på skibene, når de er i havn, typisk om morgenen eller sent om aftenen. Vi hjælper dem også med håndtering af gods, hvis de mangler en truck, en kran eller lignende. Det kan f.eks. være, hvis de skal have flyttet en container, siger han.

Aktiviteterne har også smittet af på andre. Således har Vest El renoveret og udlejet den bygning, som HSR tidligere beboede, og butikkerne omkring byen har fået øget salget.

 

 

Flere Nyheder