Havnearbejdere demonstrerede foran FF Skagens hovedkontor

[caption id="attachment_1674" align="alignright" width="276"] Vrede havnearbejdere demonstrerede onsdag formiddag foran FF Skagens hovedkontor i Skage
af Claus Kirkegaard
05 sep 2018

[]

Onsdag formiddag dukkede busser med vrede havnearbejdere fra Esbjerg og Aarhus op foran FF Skagens hovedkontor på Havnevagtvej i Skagen, hvor de demonstrerede mod FF Skagens laste- og losseaftaler.

Anledningen til demonstrationen skal findes i det datterselskab, som FF Skagen oprettede i august måned. Det drejer sig om Skagen Stevedore A/S, som opererer fra Skagen Havns nye containerterminal.

Havnearbejderne var fra en 3F-afdeling kaldet Havnekajernes Solidaritetsgruppe, og de var vrede over FF Skagens laste- og losseaftale i forbindelse med datterselskabets arbejdsopgaver.

De samlede sig til en demonstration foran FF Skagens hovedsæde, og nogle af dem smed med kanonslag.

Det bekræfter den administrerende direktør hos FF Skagen, Johannes Palsson.

– Vi fik overrakt et stykke papir af Karsten Kristensen fra Havnekajernes Solidaritetsgruppe, hvor på der stod, at lastning og losning af skibe foretages af havnearbejdere, fortæller Johannes Palsson ifølge Skagenonsdag.dk

– Når skibene skal lastes og losses af Skagen Stevedore, bruger vi vores egne medarbejdere, som alle er medlemmer af 3F, og som er ansatte på FF Skagen på en 3F overenskomst. Der er en aftale omkring Industriens overenskomst, som vi har med 3F. Folkene, der arbejder med last og losning på havnen, er således omfattet af en overenskomst, siger Johannes Palsson.

Havnearbejdernes Solidaritetsgruppe havde arrangeret demonstrationen foran FF Skagen, uden den lokale afdeling - 3F Frederikshavn - havde fået noget at vide.

– Vi har ikke hørt en skid om denne demonstration, og ved derfor ikke, hvad havnearbejderne vil. Vores lokale mand fik bare at vide, at demonstranterne havde afleveret et brev med krav til ledelsen af FF Skagen, og at man ikke ønskede at udtale sig til ham, forklarer formand for 3F Frederikshavn Finn Jenne.

3F Frederikshavn er ifølge formand Finn Jenne i forhandling med FF Skagen om, af hvem og fra hvilken overenskomst Skagen Stevedore A/S skal betjenes.

– Skagen Stevedore A/S har valgt at bruge folk, der har den samme 3F overenskomst, som deres ansatte har på fabrikken. Det er tale om en anden overenskomst, end den 3F har for havnearbejdere. På fabrikken er folk fastansatte, mens havnearbejderne er løsarbejdere, forklarer Finn Jenne.

 

Flere Nyheder