Havnene er klar til vækstboost

[caption id="attachment_11001" align="aligncenter" width="600"] Danske havne er klar til at sætte gang i investeringer, der samlet vil føre til vækst
23 nov 2015

[caption id="attachment_11001" align="aligncenter" width="600"]Danske havne er klar til at sætte gang i investeringer, der samlet vil føre til vækst for 300 mio. kroner. Danske havne er klar til at sætte gang i investeringer, der samlet vil føre til vækst for 300 mio. kroner.[/caption]

”Man kan ikke bruge pengene, før de er der,” sagde transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt på samråd i Folketinget torsdag, skriver Danske Havne i et nyhedsbrev.

Nu er aftalen for næste års finanslov på plads, og derfor mener havnenes organisation, at det er tid til at sætte gang i de planer, der ligger omkring investeringer i og omkring havnene.

- Nu er Finanslov 2016 sat i søen, og transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt lovede på hele tre samråd i Folketinget, at når Finanslov 2016 er på plads, vil han hurtigt indkalde Folketingets partier til forhandling om fordeling af de penge, der trods alt er. Så det er nu, siger direktør Gitte Lillelund Bech, Danske Havne.

På samrådene i Transportudvalget og i Landdistriktsudvalget var alle partierne enige om, at Havnepakke 3 bør gennemføres hurtigt. Der blev for to år siden afsat 112 mio. kroner, og Danske Havne fortæller, at de kommuner, hvor havnene er, og havnene selv er klar til at lægge yderligere 195 mio. kroner i puljen, så Statens engagement på 112 mio. kroner bliver til samlede investeringer på over 300 mio. kroner.

“Havnepakke 3 vil give stærkere og mere sikre veje til havnene. Det er vigtigt, for 80 procent af Danmarks udenrigshandel går gennem havnene, og hver fjerde lastbiltur har forbindelse til en havn”, lyder det fra Danske Havne.

Flere Nyheder