Havneudvidelse er nødvendig for FF Skagen

[caption id="attachment_9933" align="aligncenter" width="620"] FF Skagen ser store muligheder i udvidelsen af Hanstholm Havn[/caption] FF Skagen, d
27 jun 2017

[caption id="attachment_9933" align="aligncenter" width="620"] FF Skagen ser store muligheder i udvidelsen af Hanstholm Havn[/caption]

FF Skagen, der er en af verdens største producenter af fiskemel og fiskeolie, imødeser den planlagte havneudvidelse i Hanstholm, hvor fiskemelsproducenten er en de største aktører . Udvidelsen er ifølge adm. direktør Johannes Palsson en klar nødvendighed og vil øge aktivitetsniveauet både på land og til vands betydeligt.

Attraktiv placering
FF Skagen, der hvert år forvandler omkring 500.000 tons råfisk til 130.000 tons proteiner i form af fiskemel og fiskeolie på fabrikker i Hanstholm og Skagen, glæder sig over, at den planlagte havneudvidelse i Hanstholm nu snart igangsættes. Havnens placering tæt på Nordsøen og høje afregningspriser gør, at den er særdeles attraktiv for både danske og internationale fiskere, og derfor er der ifølge adm. direktør Johannes Palsson ingen tvivl om, at havneudvidelsen vil tiltrække endnu flere landinger til Hanstholm:

- Hanstholm Havn er en af dansk fiskeris største aktiver. Der er korte afstande til Nordsøen, et effektivt auktionssystem og professionel håndtering af laster og service. Men kapaciteten må godt blive større. Havnen er bygget til de klassiske lyseblå fiskekuttere og mindre trawlere og ikke til de nye trawlere, der måler op til 100 meter og laster op imod 3.500 tons. Derfor er det nødvendigt, at havnen kommer i mål med udvidelsen, der også vil sikre dybden i indsejlingen til havnen, ellers vil det gå den forkerte vej, siger Johannes Palsson og fortsætter:

- Der er i dag behov for bedre indsejlingsforhold og mere plads, og derfor ser vi særdeles positivt på den planlagte havneudvidelse. Det vil helt sikkert øge antallet af arbejdspladser og omsætningen blandt havnens virksomheder.

 

 

 

 

Flere Nyheder