Havneudvidelse sendes i udbud

[caption id="attachment_9933" align="aligncenter" width="620"] En længe ønsket udvidelse af Hanstholm Havn sendes nu i udbud[/caption] Bestyrelsen i
26 jan 2017

[]

Bestyrelsen i Hanstholm Havn har netop godkendt udbudsmaterialet vedrørende udvidelsen af havnen med en forventet offentliggørelse 1. februar 2017.
- Jeg er meget glad for, at vi nu er nået til endnu en milepæl i processen frem mod en udvidelse af Hanstholm Havn, og jeg er overbevist om, at der vil være stor interesse fra såvel danske som udenlandske entreprenører for at byde på opgaven. Jeg ser frem til at modtage nogle meget attraktive tilbud, der imødekommer vore krav til pris, kvalitet og funktionalitet for havneudvidelsen og efterfølgende forhandling af indkomne tilbud, siger bestyrelsesformand Martin Vestergaard i en pressemeddelse.

Investeringen i udvidelsen af havnen forventes at ligge i størrelsesordenen en halv milliard kroner.

Udbudsprocessen med udvælgelse af tilbudsgivere, forhandling samt valg af vindende entreprenør af opgaven forventes at strække sig frem til september 2017.

Selve byggeperioden forventes at løbe over tre år - startende foråret 2018 - og følger dermed den tidligere udmeldte tidsplan med en forventet færdiggørelse i 2020.

Af pressemeddelelsen fremgår det også, at myndighedsbehandling af VVM ansøgning, og ændring af lokalplan i forbindelse med udvidelsesprojektet, samt opstilling af tre nye vindmøller på området ved Roshagemolen, som erstatning for de nuværende fire møller, er sat i gang i samarbejde med Thisted Kommune

Der vil i den kommende tid blive udsendt debatoplæg i høring for begge projekter.

Ny kassehal
Forbedringer på eksisterende havne anlæg er også sat i gang. Opgaven med opførelse af en ny kassehal på havnen er sendt i udbud, og valg af leverandør til opgaven forventes truffet primo februar måned. Den nye hal forventes klar til brug i løbet af sommeren 2017.

Flere Nyheder