Havtaskerne giver gode priser

[caption id="attachment_10223" align="aligncenter" width="620"] L 347 Palermo. Foto: Fiskeri Tidende.[/caption] - Vi er på vej hjem, og det er den
04 jul 2015

[caption id="attachment_10223" align="aligncenter" width="620"]L 347 (2011) Thormsinde L 347 Palermo. Foto: Fiskeri Tidende.[/caption]

- Vi er på vej hjem, og det er den sidste fangstrejse, inden vi skal holde et par ugers sommerferie, fortæller skipper Bo Kjærgaard Jensen , da Fiskeri Tidende hen under aften får fat i ham på telefonen om bord på L 347 Palermo, for at høre hvordan det går med fiskeriet.

- Vi tog af sted søndag morgen kl. syv og vi er hjemme ved tretiden i nat (onsdag red.). Vi har fisket i norsk zone omkring 80 mil hjemmefra, siger Bo Kjærgaard Jensen. Det er primært havtaske op pighvar, der har været målet for fangstrejsen, og Bo Kjærgaard Jensen og hans fire mand store besætning kan konstatere, at fiskeriet har været fornuftigt.

- Vi har 1.500 kilo pighvar og havtaske, så det er vel ok. Der har været gode priser på havtasker, som har været lidt dyrere end de plejer. Normalt er der halv og halv af pighvar og havtaske, men denne gang har der været lidt flere havtasker end pighvar. Men det gør jo ikke noget, når de er dyrere, siger Bo Kjærgaard Jensen, der altid lander sine fisk i hjemhavnen i Thorsminde. L 347 Palermo har fisket med omkring 800 garn på dybder mellem 30 og 40 favne. Det tager et par dage at hive garnene, som har været sat i et område der dækker omkring 10 sømil. Garnene har stået fire til seks dage, og der er tale om et meget rent fiskeri.

- Det er meget store masker, så der er næsten ingen bifangst. Der har været lidt slethvar ellers har det kun været pighvar og havtaske, siger Bo Kjærgaard Jensen. Han glæder sig over, at vejret på denne tur har vist sig fra den bedste side.

- Det har været det bedste vejr i den her sæson. Så glemmer man hurtigt alle de dage, hvor der har været masser af blæsevejr, siger Bo Kjærgaard Jensen, der ikke ved, hvad fiskeriet skal stå på efter ferien.

- Det har vi ikke taget stilling til endnu. Måske skal vi fiske efter torsk eller rødspætter, det må vi se på til den tid, siger Bo Kjærgaard Jensen

Flere Nyheder