Henrik Bode har kun fået få dage på havet i år

  Fisker Henrik Bode, der fisker med fartøjet SØ 70 Oilfix fra Mommark, har kun fået ganske få dage på havet indtil videre i 2017. Det skyldes
01 maj 2017

 

Fisker Henrik Bode, der fisker med fartøjet SØ 70 Oilfix fra Mommark, har kun fået ganske få dage på havet indtil videre i 2017. Det skyldes en blanding af lukkeperiode og forvirring omkring reglerne for fiskeriet i netop lukkeperioden, fortæller han til Fiskeri Tidende.

Lukkeperioden trådte i kraft fra den 1. februar, men umiddelbart efteropstod der forvirring omkring, hvad og hvor der måtte fiskes. Tyske fartøjer fiskede videre – måtte de danske fartøjer så også fiske?

Henrik Bode husker det som en periode med forvirring, og til sidst undlod han at sejle ud og sætte garn.

- Jeg var nok kun ude to eller tre dage i hele perioden. Der var en del uklarhed omkring, hvad vi måtte, og hvor vi måtte fiske efter det med tyskerne. Jeg var ude og sætte nogle garn på dybere vand, end de 20 meter. Men jeg stoppede igen, for jeg har ikke lyst til at fiske ulovligt, siger Henrik Bode.

Økonomisk bet

På trods af, at der ikke kommer penge ind på kontoen i et par måneder, skal regningerne stadig betales, og Henrik Bode kan godt mærke, at det var nogle gode måneder, der blev pillet ud af hans årsomsætning.

- Det er i de kolde måneder, hvor vi kan fange gode torsk og tjene penge. Så det var da hårdt økonomisk. Regningerne skal jo stadig betales, selv om jeg blev på land i den periode, siger Henrik Bode, som også holdt sig i skindet med hensyn til investeringer i januar.

- Jeg bøvlede med indtjeningen i januar måned. Der skulle heller ikke investeres i nye garn, for det er jo dumt at bruge pengene, når der kommer en periode uden indtjening, siger Henrik Bode.

En del fartøjer fra Østersø-området sejlede i andre farvande for at fiske, mens torskestoppet stod på, men det var ikke en mulighed for Henrik Bode.

- Jeg har for det første ikke kvoter andre steder end hernede. For det andet er mit fartøj ikke stort nok til, at det for eksempel kan lade sig gøre at sejle i Nordsøen. Så på bundlinjen kommer jeg til at mangle mange penge i mit regnskab, når året er omme. Heldigvis skylder jeg da ikke noget på mit fartøj, siger Henrik Bode.

 

Flere Nyheder