HG 345 er på revet efter blandet fisk

HG 345 Amanda II Garnfartøjet HG 345 Amanda II er på vej hjem til Hirtshals tirsdag eftermiddag, da Fiskeri Tidende fanger skipper Michael Axelsen
28 maj 2017

HG 345 Amanda II

Garnfartøjet HG 345 Amanda II er på vej hjem til Hirtshals tirsdag eftermiddag, da Fiskeri Tidende fanger skipper Michael Axelsen til en snak om fiskeriet. Og det går stille og roligt i øjeblikket.

- Jeg har været på revet efter blandet fisk. Det er mest rødspætter, men også en smule pighvar og rødtunge. Det er ikke noget vildt, men det er fint nok til en dagsløn, siger Michael Axelsen, som insisterer på at blive kaldt Mikki.

- Hvis du skriver Michael, er der ikke nogen heroppe, der ved, hvem du taler om, tilføjer han.

Skipper sejler ud tidligt om morgenen og er hjemme igen ved 15 tiden om eftermiddagen.

- Jeg sejler ud ved 3-tiden om morgenen, og så er jeg hjemme først på eftermiddagen. Der er godt 20 mil ud til revet. Jeg losser altid i Hirtshals – jeg har aldrig prøvet andre steder. Så når jeg kommer ind, er det med at få losset fisken til samlecentralen og så ellers hjem, siger Mikki.

Rødspættefiskeriet er hans hovedfiskeri i øjeblikket.

- Ja man kan godt sige, at rødspætter er mit hovedfiskeri. Jeg sejler gerne på revet efter rødspætter fra maj måned til september, fortæller Mikki og tilføjer, at der er fornuftige priser på fisken i øjeblikket.

- Det er nogle fine priser på rødspætter. Det er gode størrelser, jeg har med ind. Dem får jeg fra 20 kroner kiloet og op til 30 kroner kiloet for. I dag har jeg 10 kasser med hjem. 4 kasser blandet fisk og 6 kasser rødspætter, så det er godt nok, siger Mikki, som dog gerne ville have en anden type fisk med op i garnet.

- Der er ingen helleflynder – det ville jeg ellers gerne have med hjem. Det ville da ikke være helt dårligt med et par stykker af dem, siger Mikki.

Til gengæld har han ikke problemer med sæler i sit fiskeri.

- Jeg ville nok opdage det, hvis de gik i mine garn, men det gør de ikke, siger Mikki.

Flere Nyheder