HG 62 Beinur: Pæn start på sæsonen

Det lykkes Fiskeri Tidende at få fat i Virgar Tindskard til en lille snak om, hvordan tobis fiskeriet er kommet i gang. Virgar er forhenværende skippe
21 Apr 2015

Det lykkes Fiskeri Tidende at få fat i Virgar Tindskard til en lille snak om, hvordan tobis fiskeriet er kommet i gang. Virgar er forhenværende skipper på fartøjet – i dag er det børnene, der sejler. Nu sidder Virgar på kontoret, og han kan selvfølgelig ikke lade være med at følge med i, hvordan det går.

- Det er tidligt på sæsonen, men jeg synes, den er begyndt ganske pænt. I forgårs hev de da 270 tons op på en dag. I går var det ikke helt så meget. Men det er meget normalt, at det svinger lidt på denne tid af sæsonen, fortæller Virgar Tindskard til Fiskeri Tidende.

HG 62 Beinur har her onsdag været på Doggerbanke i 3 dage. Der går lige nogle dage endnu, før de vender stævnen mod Danmark og Hanstholm.

- De plejer at være ude omkring 7 dage, før de når maksimum kapacitet på 1400 tons, og så sejler de til Hanstholm for at losse. Og det er da nogle rimeligt gode priser i øjeblikket, som jo også plejer at blive bedre i løbet af sæsonen, når fisken bliver lidt federe og mere olieholdig, siger Virgar Tindskard.

Selv om tobis sæsonen kun lige er kommet i gang, kan man jo godt planlægge, hvad der skal ske omkring Sankt Hans, når fiskeriet efter tobis er slut.

- Vi regner med, at sæsonen løber til Sankt Hans. Derefter rigger vi om til lodde fiskeri. Den bedste tid at fange lodde er i juni og juli måned. Vi losser fisken på Island. Når efteråret kommer, rigger vi om til fiskeri efter sild, makrel og Brisling. Ja, vi har da også sperling, men det er jo svært at nå det hele. Så jeg tror på, at det bliver de 3 førstnævnte arter, vi går efter til efteråret, siger Virgar Tindskard, den nu forhenværende skipper på HG 62 Beinur.

Flere Nyheder