HG236 Milton er kommet til Hirtshals

Akkurat ligesom sidste år er der en nybygning på vej til Hirtshals. I år er det dog en noget mindre udgave af et fiskefartøj end de to, der kom i 2016
24 feb 2017

Akkurat ligesom sidste år er der en nybygning på vej til Hirtshals. I år er det dog en noget mindre udgave af et fiskefartøj end de to, der kom i 2016, hvor HG62 Beinur og HG 264 Ruth kom til Hirtshals.

Der er tale om den 16,99 meter lange nybygning, HG 236 Milton, som er bestilt af fiskeskipper Jan Woller. Det egentlig planen, at den skulle være ankommet til Hirtshals den 20. januar, men forsinkelse i forbindelse med bygningen af skroget i Polen udskød leveringen 14 dage.

Det er dog stadig både håbet og planen, at den skal være klar til fiskeri i juni måned i år.

Der er tale om et lokalt projekt med apteringen af fartøjer. Jan Woller har valgt en række lokale håndværkere, der har erfaring med mange både store og små skibsprojekter, men som aldrig har været sammen hjemme i Hirtshals om et projekt som dette. Det er således Hirtshals Yard, der har hovedentreprisen med en lang række lokale underleverandørere. Og arbejdet er allerede i gang ombord.

Vestkajens Maskinværksted er således i gang med at trække rør til spilgrejer, og Hirtshals Yard er i gang med at rette skrue, gear og aksel ind, så der kan støbes under gearet. Tømreren har også været i gang med at lægge en dørk i messen. Det udføres af Vendsyssel Wood Work.

Artiklen fortsættes under billedet

[caption id="attachment_15368" align="aligncenter" width="620"] HG236 Milton på vej hjem fra Polen. FOTO: PTS.[/caption]

Nybygningen er 16,99 meter lang og 5,88 meter bred, og det skal fiske konsumfisk med trawl og kunne pilke efter mørksej. Skipper Jan Woller har tidligere fortalt, at målet er at fange MSC-certificeret fisk med mulighed for et bæredygtigt pilkefiskeri. Derudover så skal der være mulighed for at drive rationsfiskeri efter industrifisk.

Det er Vestværftet i Hvide Sande, der har designet nybygningen, og Hirtshals Yard har hovedentreprisen, mens skibskroget er leveret af PTS Ltd, Shipbuilding , repairs and concersions i Stettin i Polen.

 

Billedtekst: 

Nybygningen er på vej til Hirtshals fra Polen, hvor skroget er bygget i Stettin. Foto: PTS Ltd.

 

 

 

Flere Nyheder