Hirtshals glæder sig over fremgang for rødspætterne

[caption id="attachment_1753" align="aligncenter" width="620"] Auktionsmester Karsten Brovn Pedersen gav hammeslag på gode priser i 2015[/caption]
10 jan 2016

[caption id="attachment_1753" align="aligncenter" width="620"]Hirtshals fiskeauktion Karsten Brovn Pedersen (1) Auktionsmester Karsten Brovn Pedersen gav hammeslag på gode priser i 2015[/caption]

Det er en tilfreds auktionsmester på fiskeauktionen i Hirtshals, der gør status over 2015.

- Vi har haft en stigning i omsætningen på omkring 11 mio. kroner, og det er vi alt taget i betragtning meget godt tilfreds med, siger auktionsmester Karsten Brovn Pedersen. I 2015 har omsætningen været på 128 mio. mod 117 mio. kroner i 2014. Mængderne, han i 2015 har haft under hammeren, er stort set på niveau med sidste år, men den gennemsnitlige kilopris har været omkring 1,50 kroner højere i 2015. Karsten Brovn Pedersen glæder sig i sær over, at den vigtigste art for auktionen er gået meget frem.

- Omsætningen på rødspætterne er steget med 38 procent. Priserne på rødspætterne har været stigende hele året. I 2015 er de steget med 17 procent, og den gennemsnitlige kilopris på de små rødspætter – 4erne – er steget fra 6,84 kroner i 2014 til 9,28 kroner i 2015, siger Karsten Brovn Pedersen. Selvom der i Hirtshals har været fartøjer der er stoppet, så har auktionen formået at trække andre fartøjer til.

- Både norske og udenbys fartøjer har været flinke til at bruge auktionen i Hirtshals. Så der er kommet flere nye både til, siger Karsten Brovn Pedersen. Rødspætter og torsk udgør omkring to tredjedele af omsætningen på auktionen, og skulle Karsten Brovn Pedersen have et ønske til 2016, så var det, at der kom lidt mere variation i udbuddet på auktionen.

- Vi kunne godt bruge lidt mere blandet fisk. Det er noget vores opkøbere efterspørger mere og mere, siger Karsten Brovn Pedersen, der ser meget optimistisk på det nye år.

- Der er hele tre ting, der peger i den rigtige retning for os. Vi er kommer ud af året med gode priser, som er fortsat de første dage af det nye år. Vi har fået større kvoter og ikke mindst har vi fået vores rødspætter MSC-certificeret. Det skulle alt andet lige give bedre priser på rødspætterne. Så jeg er optimistisk i forhold til 2016, siger Karsten Brovn Pedersen.

 

 

Flere Nyheder