Hirtshals Yards dok er kæntret

[caption id="attachment_18251" align="aligncenter" width="714"] Hirtshals Yards flydedok står nu på siden med et fiskefartøj inde i sig. Foto: Henning
17 aug 2018

[]

Flydedokken, der er ejet af Hirtshals Yard, kæntrede fredag morgen. I løbet af morgentimerne begyndte den at svaje faretruende, og frygten er nu at den vipper helt om på siden.

Inde i dokken står det norske fiskefartøj Hardhaus, som har været i dok for blive sandblæst, metalliseret og malet. Hardhaus er et pelagisk fiskefartøj på 68,8 meter i længden og 13,83 meter i bredden. Ifølge flere kilder står skibet stadig fast på sin plads inde i flydedokken.

Til Nordjyske fortæller Rasmus Brohus, direktør for Hirtshals Yard, at de er i gang med en redningsaktion for at få skibet ud.

Ingen medarbejder fra værftet eller dets underleverandører befandt sig i dokken, da uheldet sket.

Hirtshals Yards flydedok var i en årrække ejet af Wärtsila, da de opererede på området. Men Hirtshals Yard overtog flydedokken, da de overtog i 2012.

Flydedokkens data:

  • Maks. løfteevne 2.300 tons
  • Maks. længde 82 meter
  • Max. bredde 16,5 meter
  • Max. dybgang 6,5 meter

Flydedokken har tidligere været ramt af uheld. I 2015 under stormen Freja tog den vand ind, men den kom i løbet af kort tid i drift igen.

Flere Nyheder