Hollændere kritiserer hollandske bomtrawlere

[caption id="attachment_16353" align="aligncenter" width="620"] De hollandske bomtrawlere er synlige i vestkysthavnene, og det skal man som hollænder
11 sep 2017

[]

Det vækker bekymring i Holland, at der i dansk farvand er en konflikt mellem danske og hollandske fiskere. Det er den hollandske organisation, VisNed, der har været ude i den hollandske avis, Visserijnieuws.med kritik af deres egne fiskere.

"Hollandske fiskerivirksomheder, der så åbenlyst krænker de gældende regler for fiskeri, bringer det hollandske fiskeris position i forhold til EU og andre medlemslande alvorligt i fare," skriver VisNed i en kommentar.

Det er sagen om de to hollandske bomtrawlere, der for nylig sejlede for tæt på land, altså indenfor 12-sømile grænsen for at fiske. Den ene stak efterfølgende af, da den danske kontrolmyndighed ville borde skibet, mens det andet fartøj blev eksorteret til Thyborøn.

"Vi er nødt til at indse, at vi i sidste ende er gæster i andre medlemslandes farvande, og at vi må vise respekt for og efterleve de allerede i årtier gældende love", lyder det Geert Meun fra VisNed., der også peger på, at der har været alt for mange hændelser i de sidste år.

VisNed har i forbindelse med åbningen af fiskeriet efter rødspætter i Skagerrak fortalt sine hollandske medlemmer, at den danske fiskeriinspektion er meget opmærksomme på deres gøren og laden. Samtidig er de blevet gjort opmærksomme på, at danske fiskere også har et vågent øje på deres aktiviteter. Således blev det på generalforsamlingen i Hirtshals Fiskeriforening i december påpeget, at kontrollen kunne være bedre. Siden har den danske kontrolmyndighed kontrolleret 48 hollandske og belgiske fiskefartøjer uden at det gav anledning til anmærkninger. Men for nylig blev to af bomtrawlerne således fanget i at fiske for tæt på land, hvilket ender med en sag mod de to.

 

Flere Nyheder