Holland går efter MSC til pulsfiskeri

De hollandske fiskere vil nu forsøge at få MSC-godkendt deres pulsfiskeri for såvel tunger som rødspætter. Det er ikke mindst den tidligere succes med
24 Apr 2015

De hollandske fiskere vil nu forsøge at få MSC-godkendt deres pulsfiskeri for såvel tunger som rødspætter. Det er ikke mindst den tidligere succes med certificering af bl.a. flyshooter-fiskeriet, der har fået forhåbningerne om et positivt udfald af certificeringen til at vokse hos hollænderne.

- Pulsfiskeriet har betydelige økologiske fordele, og vi er derfor overbevist om, at der vil være et positivt udfald af MSC-processen. Hvis bedømmelse afslører behov for, at der skal en ekstra indsats til på bestemte områder, så vil CVO og pulsfiskerne være glade for at gå videre med det, siger Mark Goedhart, der er direktør for CVO, der står bag ambitionerne om MSC-certificering.

Ifølge CVO er pulsfiskeriet blandt andet karakteriseret ved, at det har en lavere påvirkning af økosystemerne på havbunden, ligesom fiskeriet har en mindre discard end vanlige fiskerier. Dertil kommer, at forbruget af brændstof skal være mindre, lyder det fra CVO.

Læs mere om pulsfiskeri i Holland.

Flere Nyheder