Hollandsk pulsfiskeri får ikke MSC

Tommelfingeren bliver vendt nedad for de hollandske pulsfiskere, der har søgt om at få fiskeriet godkendt til MSC. Fiskeriet på tunger og rødspætter f
05 dec 2016

Tommelfingeren bliver vendt nedad for de hollandske pulsfiskere, der har søgt om at få fiskeriet godkendt til MSC. Fiskeriet på tunger og rødspætter får ikke den tilstrækkelige ”score” indenfor kategorien ”påvirkning af økosystemet”, og derfor vil certificeringsbureauet ikke indstille fiskeriet til certificering.

Det er Undercurrentnew.com, der har set den foreløbige rapport fra det uafhængige certificeringsbureau Acoura Marine. Bureauet har gennemgået fiskeriet på en række områder, og selv om fiskeriet får den nødvendige ”score” på en række områder – bl.a. forvaltningen af fiskeriet – så mangler den afgørende ”score”.

- Den primære svaghed er usikkerheden omkring påvirkningen af elektriciteten fra udstyret på en række miljømæssige elementer, skriver Acoura Marine i sin rapport ifølge Undercurrentnews.com.

Det fremgår dog også, at der netop nu foregår en række videnskabelige undersøgelser af fiskeriet; herunder også at få fastslået mere præcist, hvordan det udstyr, der bliver brugt under fiskeriet, påvirker økosystemet.

Samtidig fastslår rapporten, at der endnu ikke er indført en egentlig kontrolmekanisme af fiskeriet i forhold til netop udstyret. Det på trods af, at fiskeriet har været udført igennem en længere årrække på en såkaldt videnskabelig dispensation.

Flere Nyheder