Hummeren er pludselig væk

Trawleren FN 338 Sonjan I ligger nord for Hirtshals og fisker, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Martin Larsen for at høre lidt nærmere om, hvad de
11 jun 2016

Trawleren FN 338 Sonjan I ligger nord for Hirtshals og fisker, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Martin Larsen for at høre lidt nærmere om, hvad de ligger og fisker efter i øjeblikket.

- Lige nu ligger vi ude ved revlen nord for Hirtshals og fisker efter blandet konsum. Normalt er det hummer, vi fisker efter, men de er pludselig forsvundet. Sådan er det nogle gange, og så må vi se, hvornår de kommer igen. For det er primært hummer, vi fisker efter, siger Martin Larsen og peger på, at sidste uge var en god hummer-uge.

- I sidste uge var der op til 600 kilo hummer om dagen, men altså ingen lige nu. Vinden er lige drejet om i vest, men der har været nordøstlig vind de andre dage, det kan godt have en indflydelse på hummeren. Den vil åbenbart drille os, siger Martin Larsen.

Når man ikke kan fange hummer, er det da altid godt, at man kan fange noget andet.

- Vi har omkring 4 tons blandet fisk lige nu, med omkring 2500 kilo torsk. Derudover er der sej og kulmule. Problemet er, at vi kun har 30 tons torsk, og vi skal jo bruge kvoten som bifangst resten af året. Men det er heldigvis 2’er og 3’er torsk de fleste af dem, og priserne ligger på 34-36 kroner kiloet, så det er da altid noget, at vi kan få lidt penge for fisken, siger Martin Larsen, som ikke kan forstå, at torsken ikke er i sæson lige nu.

- Der er vist nogle, der har glemt at fortælle torsken, at den ikke er i sæson nu. Der er simpelthen så mange torsk i Skagerrak lige nu. De er over alt, hvor vi forsøger at fange hummer, siger han.

Martin Larsen ejer fartøjet sammen med sin bror Jan Larsen.

- Vi er altid tre mand om bord og en mand hjemme. Vi skifter så torsdag, søndag og torsdag, siger Martin Larsen.

 

Flere Nyheder