Hummerne fanges om natten

[caption id="attachment_10128" align="aligncenter" width="620"] RS 151 Ejca[/caption] Det er først på aftenen, da Fiskeri Tidende får fat i skipper
28 Jun 2015

[caption id="attachment_10128" align="aligncenter" width="620"]RS 151 Ejca  foto rené RS 151 Ejca[/caption]

Det er først på aftenen, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Ejner Thomassen på RS 151 Ejca, som med sin 3 mand store besætning er på vej ud på sin sidste fangstrejse, inden sommerferien kalder.

- Vi er lige sejlet fra Gilleleje, og vi er på vej op til Store Middelgrund efter jomfruhummer. Det har da været nogle helt fine fangster de sidste nætter, hvor vi har fanget 227 kilo, 250 kilo og 338 kilo. Priserne har også været fornuftige i år. På vores sidste afregning fik vi 76 kroner kiloet, og jeg har hørt, at den er oppe på mellem 80 og 85 kroner kiloet nu, fortæller Ejner Thomassen til Fiskeri Tidende.

For tiden fisker de kun om natten.

- I øjeblikket slæber vi kun om natten, og nætterne er jo ikke så lange for tiden, så det bliver til 7-8 timer. Så sejler vi tilbage til Gilleleje igen – også for at holde omkostningerne nede, for vi kan slet ikke fange jomfruhummer om dagen lige nu, men så får vi da sovet i stedet for, og det er også værd at tage med.

De fanger næsten udelukkende jomfruhummer, men lidt andet fiskeri er det da også blevet til i løbet af året.

- Vi fangede lidt tunger først på året, men nu er det kun jomfruhummer. Vi har ikke mere tunge kvote tilbage, så det er udelukkende jomfruhummer, men her har vi også masser af kvote tilbage.

- Det er vores sidste nat, inden vi går på 6 ugers sommerferie. Så vi er da lidt spændte på, om der er hummer i nat. Der er en frisk vind i øjeblikket, og så plejer de at blive i deres huller, men vi håber selvfølgelig på, at det kan blive en god fangst at gå på ferie med.

- Mens vi har ferie, skal båden bundrenses og bundmales, så den er klar, når vores ferie er overstået, siger Ejner Thomassen.

Flere Nyheder