Husk hyrekontrakten

10.000 kroner. Så meget kan det koste en fartøjsejer, hvis der opstår uenighed om løn og arbejdsforhold, og man ender i arbejdsretten – vel at mærke,
af Line Dalgaard Jensen
26 nov 2018

10.000 kroner. Så meget kan det koste en fartøjsejer, hvis der opstår uenighed om løn og arbejdsforhold, og man ender i arbejdsretten – vel at mærke, hvis der ikke er en hyrekontrakt.

Hvad enten man har ansat en dæksmand, afløseskipper eller en anden frisk fisker, så skal man som fartøjsejer have papirerne i orden. Så har man lønnen sort på hvidt, styr på forlodsudgifter og andre ansættelsesvilkår på det rene.

-  Alle skal have en hyrekontrakt - husk at bruge og udfylde dem, lyder opfordringen fra Ole Lundberg Larsen, underdirektør i Danmarks Fiskeriforening – som netop har en skabelon til formålet på deres .

I Danmarks Fiskeriforening har man eksempler på fiskere, som ikke har haft hyrekontrakten i orden, og hvor det har udløst en bod på 10.000 kroner. Hvis der er opstået uenighed om løn- og arbejdsvilkår mellem arbejdsgiver og arbejdstager, så er alle i en ærgerlig situation. Og for fartøjsejeren vil en manglende hyrekontrakt betyde, at han fra start er bagud ”på point” – eller 10.000 kr. inden evt. uoverensstemmelser skal afgøres.

I arbejdsretten slår de hårdt ned, når papirarbejdet ikke er på plads. Så det er vigtigt at skrive hyrekontrakt – hver gang!

 

Flere Nyheder