Hvem skal kåres som ”Årets fisker”?

[caption id="attachment_18834" align="alignright" width="620"] Sidste år blev Rasmus Hald kåret som "Årets fisker 2017". Nu handler det om 2018. Foto:
af Line Dalgaard Jensen
05 okt 2018

[]

Årets fisker kåres nu for 3. gang blandt de danske fiskere. Der er nemlig rigtig meget at være stolt af i fiskeriet, og derfor er denne hæderspris blevet en markant markering af en person på et fiskefartøj, der på en særlig måde har gjort sig bemærket i årets løb.

Det er Fiskeri Tidende og Vestjysk Bank, der står bag kåringen, der foregår samtidig med ”Fiskerikonferencen”. I år er datoen for konferencen sat til fredag den 23. november 2018.

Sidste år var det fiskeskipper Rasmus Hald, der blev tildelt prisen for sin indsats på de sociale medier. Han fortæller på facebook-siden om fiskeriet, fartøjet og livet ombord, og den indsats var det, som førte til titlen som ”Årets fisker 2017”.

Indstil en fisker inden 26. oktober
Nu er det altså dig, der kan blive årets fisker 2018. Det kræver, at du bliver indstillet til titlen. Det er derfor, at Fiskeri Tidende og Vestjysk Bank er på udkig efter fiskeskippere, der har gjort sig bemærket i det sidste års tid.

Du kan sende forslag, samt motivation (navn, hvorfor, fakta og fisker og fartøj) for, hvorfor vedkommende skal have prisen, til mailadresserne:

  • rd@dkfisk
  • jer@vestjyskbank.dk
  • mao@vestjyskbank.dk

Eller aflever i Vestjysk Banks afdelinger i Thyborøn og Hvide Sande. Sidste frist for aflevering af forslag er 21. oktober 2018.

Alle forslag er velkomne
Der er som sådan vide rammer for, hvem der kan indstilles.

Det kan både være fiskeskippere, der har taget en beslutning og at bygge nyt skib eller bygge om for at satse yderligere på fiskeriet. Det kan være fiskere, der har taget et nyt fiskeri op i forsøget på at skabe bedre indtjening i erhvervet. Det kan være fiskere, der for eksempel bruger de sociale medier til at fortælle om erhvervet. Det kan være fiskere, der har gennemført et godt og fornuftigt generationsskifte, der bringer nyt blod ind i erhvervet. Det kan være fiskere, der med succes har søgt alternative afsætningskanaler eller fiskere, der på mange andre områder har vist sig som nytænkende, kreative og innovative.

Dommerkomiteen er klar til at kigge nærmere på alle indstillingerne, og den vurderer, hvem der skal kåres i år!Fiskeriminister Eva Kjer Hansen overrækker prisen.

[]

Flere Nyheder